• Stedoco-Barendrecht.
• Stedoco-Barendrecht. Foto: Richard van Hoek Fotografie
voorbeschouwing Alblasserwaard

Inhaalprogramma zaterdag 17 februari biedt de topper Barendrecht-SteDoCo

Nieuws Voorbeschouwingen 1.442 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De clubs in de regio Alblasserwaard krijgen zaterdag 17 februari een flink inhaalprogramma voorgeschoteld. Met als grootste blikvanger Barendrecht-SteDoCo, de topper in de derde divisie B.

Derde divisie
SteDoCo-trainer Rick Adjei weigert over een finale te spreken, en zeker niet over do of die. Feit is wel dat het voor SteDoCo zaak is om in elk geval niet te verliezen, want dan kan het onderlinge verschil oplopen naar zes punten in Barendrechts voordeel.

Unitas wil weg van de directie degradatieplaatsen. Winst op TOGB zou een stap in die richting zijn. Op Molenvliet wordt zaterdagavond om 18:00 uur afgetrapt.

Tweede klasse
Met nieuw elan ziet Streefkerk wellicht nog kans om aan directe degradatie uit de 2e klasse F te ontsnappen. Winst op nummer 11 Pelikaan is in dat opzicht van eminent belang. De Zwerver zal op eigen veld naar verwachting een flinke kluif krijgen aan runner-up Spartaan’20. De Alblas doet er op Souburgh goed aan Spirit niet te onderschatten.

De Alblasserwaardse ploegen in 2G wacht een op papier zwaar programma. GJS neemt het op tegen koploper Theole. Stadgenoot SVW krijgt nummer 4 SV Houten op bezoek. Hardinxveld staat voor de uitdaging in punten gelijk te komen met Wilhelmina’26.

Derde klasse
Unitas-Alblasserdam is een kraker in de onderste regionen van de 3e klasse C. Beide clubs zullen de druk voelen. Schelluinen wil de druk er bij koploper GSC/ODS vol op houden en tegen ZBC’97 zou dat moeten lukken. Drechtstreek is zeker ook nog niet uitgeschakeld in de titelrace en krijgt een SV Meerkerk op bezoek dat na de winterstop het juiste ritme nog niet te pakken heeft.

Dat laatste geldt ook voor Groot-Ammers. Herstel bij Groote Lindt zal op voorhand niet meevallen. Arkel treft aan de overkant van de Lek een Schoonhoven dat juist wél in vorm is.

Vierde klasse
De vierdeklassers zijn vrij en komen veelal vriendschappelijk in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden