Ingezonden door bert crielaard op zo, 22/04/2012 - 03:34

Herstel van Roda Boys zet door.

Herstel van Roda Boys zet door.

Na de zeer kostbare driepunter die Roda Boys vorige week pakte bij Zaamslag, kwam er nu tegen de nummer 3 VVGZ uit Zwijndrecht een dik verdiend punt bij. Een Roda Boys dat streed als een team en ondanks alle personele problemen toch heel knap overeind bleef. De wedstrijd was goed en wel van start gegaan en de 1 – 0 van Ozcan Ozkaya lag al binnen. Op een voor hem karakteristieke wijze schoot hij vanaf rand 16 met een strakke schuiver in de linkerhoek Roda op voorsprong. Keeper Gerard van de Borst was kansloos.

Daarna ontspon zich een wedstrijd waarbij de gasten weleenswaar het meeste balbezit hadden, maar door de vroege treffer als het ware een beetje van de leg waren en ze konden maar moeizaam hun medespelers vinden. In de loop van de wedstrijd zou Maikel van Tuyl aan Roda zijde naast de voorbeeldige inzet van het hele team, toch wel uitgroeien tot de man van de wedstrijd. Een kopbal van Rob Kanters werd ter nauwernood over getikt. Aan de andere kant weer een pegel van Ozcan Ozkaya die door Van de Borst uit de kruising werd gehaald.
In de tweede helft probeerde VVGZ de bakens te verzetten. Trainer Johan van der Werff bracht 2 verse krachten binnen de lijnen en ze gingen op zoek naar de gelijkmaker. In de 52ste en 53ste minuut kwam Roda goed weg toen Maikel van Tuyl weer handelen moest optreden. In de 61ste minuut kwam linksachter Robin Parijs net een stapje te kort om de 2 – 0 te maken. Van der Borst lag in de weg.

In de 67ste minuut een poeier van de gevaarlijke spits Michael dell ‘Avo die op de lat boven Van Tuyl uit elkaar spatte.
Een dot van een kans voor Sjoerd Boons in de 74ste minuut had ook de 2 – 0 kunnen zijn. In de haast om te schieten drukte hij de hoog af en vloog de bal over het doel van Van der Borst.
12 Minuten voor tijd viel dan ook de eigenlijk verdiende gelijkmaker. Uit een lange bal van Dimitri Hooftman nam Dell ‘Avo de bal in één tijd en schoot de gelijkmaker binnen.
Scheidsrechter Karremans liet in deze overigens zeer sportieve wedstrijd veel toe en hield de kaarten op zak. Alleen aan trainer Miguel van den Dungen werd vriendelijk verzocht achter de boarding plaats te nemen en zulks gebeurde dus ook. Zonder kaart overigens. Ondanks het feit dat er een karrenvracht aan spelers ontbraken, legde Roda Boys een uitstekende teamprestatie op de grasmat neer, hetgeen perspectief biedt voor het verdere verloop van de competitie c.q. nacompetitie.

A.s. zaterdag komt Rijsoord op bezoek bij Roda. Rijsoord staat er beroerd voor en moet winnen om de zorgen in de strijd tegen de degradatie te kunnen verlichten. Aan Roda Boys zijde keren een tweetal spelers t.w. Erwin van Iersel en Maikel van Opijnen terug van een schorsing en hopelijk is Roel Duquesnoy weer hersteld van zijn griep. Dat biedt Van den Dungen meer mogelijkheden.

De nacompetitie zit er aan te komen. Op dit moment staat nog steeds RCL uit Leiderdorp bovenaan in de derde periode van de eerste klasse B. (zie stand elders in dit blad)

De nummer 12 van de hoofdklasse B is nog steeds Nieuw Lekkerland, dat nu na de volle winst bij LRC 4 punten los is van datzelfde LRC, maar daarnaast ook Nivo Sparta en Achilles Veen tot op 3 punten is genaderd.

We gaan het allemaal zien de komende weken. Het belooft nog een heel spannend slot te gaan worden.

Reacties: 0

Regio-voetbal geeft je de mogelijkheid te reageren op nieuwsberichten en wedstrijdverslagen. Je hoeft hiervoor geen account te hebben aangemaakt of te zijn ingelogd.

Wel vragen we van je de spelregels te respecteren.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.