15/05/2012 - 10:20

De beste keerper van Nederland

HARDERWIJK/REGIO - Op het complex van voetbalvereniging VVOG te Harderwijk wordt op  vrijdag 18 mei 2012 in diverse leeftijdsgroepen gestreden om  de titel: 'De beste keeper van Nederland'.

Ruim tweehonderd deelnemers zijn overgebleven uit ongeveer tweeduizend keepers(sters), die eerder actief waren tijdens keeperspromotiedagen in alle districten van de KNVB.

Alle finalisten komen samen in Harderwijk, waarna uit elke leeftijdscategorie (voor jongens: 6/7, 8/9, 10/11, 12/13, 14/15 16  en ouder en voor meisjes 6 t/m 9, 10/11, 12/13, 14/15 en 16 en ouder) een kampioen overblijft. De kampioenen ontvangen als prijs de gouden handschoen en de titel Beste Keeper(ster) van Nederland.

In alle districten van de KNVB worden elk jaar keeperpromotiedagen gehouden, waarin het doelverdedigen centraal staat. Deze dagen worden georganiseerd door Frans Hoek Sports. Frans Hoek, ex-doelman van FC Volendam, ex-keeperstrainer van AJAX, het Nederlands Elftal, Bayern München, het nationale team van Polen en van FC Barcelona ontwikkelde voor keepers van alle leeftijden en verschillende niveaus een unieke aanpak. Deze werd overgenomen door de KNVB en vele voetbalbonden in het buitenland alsmede de UEFA (Europese voetbalbond) en de FIFA (wereld voetbalbond).

De keeperspromotiedagen waar de finalisten uit vandaan komen, bestaan uit een aantal keepersonderdelen eindigend in een competitie voor keepers. De besten uit deze competities plaatsten zich voor deze finales. Uit deze voorrondes waar in totaal rond de 3000 keepers en keepsters aan deelnamen bleven ruim tweehonderd keepers over, die in Rosmalen hun 
competitie voortzetten. Dit jaar wordt die dag dus op 18 mei 2012 bij VVOG in Harderwijk afgewerkt. Tijdens deze dag wordt er tegen leeftijdsgenoten gestreden door middel van 
drie speciaal door Frans Hoek ontwikkelde keeperspelwedstrijden.

Volg Regio-voetbal.nl Twitter Vacature:
Reacties: 1

Regio-voetbal geeft je de mogelijkheid te reageren op nieuwsberichten en wedstrijdverslagen. Je hoeft hiervoor geen account te hebben aangemaakt of te zijn ingelogd.

Wel vragen we van je de spelregels te respecteren.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.
Karel (niet gecontroleerd) Reageer op Karel

Altijd leuk die promotiedagen!
Kan het nog al te goed herinneren uit mijn tijd als keeper in de jeugd.
Het is zeer leerzaam en vooral ook leuk omdat je leeftijdsgenoten ontmoet die ook keeper zijn.
Het leukste van de dag destijds was eigenlijk de keepersdemonstratie waar diverse profkeepers een showtje weggaven onder leiding van Frans Hoek.
Nog leuker was het toen de prijsuitreiking gedaan werd door niemand minder dan Edwin van der Sar(in het seizoen van zijn overstap naar Juventus).

Dus zeker een aanrader voor elke ouder met een keeper als kind!