Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Altena-Hardinxveld degradatiekraker in 2F

20 apr 2017, 07.38Voorbeschouwing
Altena, op de foto in actie tegen SV Meerkerk, speelt zaterdag op eigen veld de degradatiekraker tegen Hardinxveld. (foto: Rick den Besten)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Nu het einde van de competitie in zicht begint te komen loopt de spanning hoog op. Zo is Altena tegen Hardinxveld in 2F een echte degradatiekraker. De verwachting is dat het bloedspannend gaat worden in Nieuwendijk. Als Altena wint, dan kunnen de Nieuwendijkers een flinke stap maken naar rechtstreekse handhaving. Mocht Hardinxveld echter winnen, dan wordt het echt link voor Altena.

Dat wordt het helemaal als ook Heukelum zou winnen bij GJS. Ook GDC is nog niet uit de problemen en de confrontatie zaterdag bij Roda Boys biedt niet veel hoop. Hetzelfde geldt voor Wilhelmina’26, dat het op moet nemen tegen koploper Delta Sports.

In de tweede divisie kan Kozakken Boys de beste amateurclub worden van Nederland, al telt dat niet voor trainer Danny Buijs, in die zin dat de tweede plek niets oplevert. De concurrenten De Treffers, GVVV en Katwijk liggen wel op de loer voor de tweede plaats achter kampioen Jong AZ. Dus zal er zaterdag op De Zwaaier in Werkendam gewonnen moeten worden van AFC.

Opmaat
Bij Achilles Veen blijft het wisselend. Nu hebben de Veeners de koppositie weer in handen samen met Ter Leede. Het betekent dat de wedstrijd uit bij de andere titeljager Spijkenisse wel eens de opmaat kan worden voor de titel in de hoofdklasse.

In de spannende eerste klasse C blijft het vijf voor twaalf bij Almkerk. Zaterdag volgt de belangrijke wedstrijd uit bij hekkensluiter MZC’11. Als die niet gewonnen wordt, kunnen de Almkerkers de eerste klasse vaarwel zeggen. Ook GRC 14 moet nog uit gaan kijken en makkelijk zal het zeker niet worden bij -de kwakkelende- kampioenskandidaat Rijsoord.

Periode
In de derde klasse kan het een onbevangen derby worden tussen Sparta’30 en Woudrichem. Hoewel, onbevangen... Sparta'30 heeft de beste papieren in de tweede periode, maar een stunt tegen de kampioen zou dan wel helpen. Sleeuwijk moet de wedstrijd tegen NEO’25 in de zak kunnen steken. NOAD’32 krijgt het zwaarder bij en tegen het in degradatienood verkerende Zuilichem.

Zondag
Op zondag zijn Be Ready en HHC’09 nog niet veilig in de vierde klasse. De tegenstander TSV Gudok is voor Be Ready ongemeend zwaar. Ook voor HHC’09 lijkt er weinig te halen bij SC Elshout.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >