Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Avonturier Richard Arends vindt rust bij Kozakken Boys

13 sep 2017, 08.23Nieuws
(foto: Teus Admiraal)

WERKENDAM - Een dag na het echec in Hardenberg, waar Kozakken Boys zaterdag na een 0-3 voorsprong bij rust met 4-3 onderuit ging, kon doelman Richard Arends alweer relativeren.

“Het was natuurlijk bizar. Tijdens de rust was er helemaal niets aan de hand. Ik ben nog maar twee maanden bij de club, maar zo goed had ik ons team nog niet zien voetballen. Nee, ik heb zoiets nog niet eerder meegemaakt. Maar voor mijzelf heb ik er snel een streep onder gezet en de blik alweer op De Treffers gericht.”

Maandagavond is het duel door de groep en de technische staf nabesproken. Voor Arends is De Treffers geen onbekende tegenstander. “Ik heb er met Spakenburg twee seizoenen tegen gespeeld. Ik ken de trainer, Anton Jansen, goed omdat ik er jaren bij heb getraind in mijn periode bij NEC en FC Oss.”

Niet in de waan van de dag
Arends heeft het op De Zwaaier uitstekend naar zijn zin. “Ik ben hier heel goed ontvangen. Het is een fijne groep, die al langer bij elkaar is. De trainingen zijn van een goed niveau met een trainer die al langer bij de club rondloopt. Hier heerst ook nu rust. Prettiger dan de twee jaar bij Spakenburg, want daar was elke week onrust. Daar staat echt alles onder hoogspanning. Ik had over Werkendam ook wel het een en ander meegekregen, maar zelfs nu wij qua resultaat even in een moeilijke periode zitten, wordt alles rustig benaderd. In Werkendam leeft men niet in de waan van de dag.”

Niveau
Arends - hij woont in Ede - werd door Kozakken Boys gehaald om de leemte, ontstaan na het vertrek van Jesper Hogedoorn en Niels den Hartog, op te vullen. Daarnaast is er nog de jonge doelman Djordi van der Wiel. Kozakken Boys haalde op het laatste moment Den Hartog terug van RKC/Waalwijk.

“Dat is natuurlijk een goede zaak. Kozakken Boys moet over twee goede keepers kunnen beschikken. Ik heb echter de gehele voorbereiding en de eerste drie competitiewedstrijden gekeept. Ik ben fit en heb het idee dat ik elke week mijn niveau haal. De huidige situatie lijkt mij duidelijk. Ik voel zelf of het goed genoeg is wat ik doe. Als ik er vier wedstrijden weinig van bak, dan weet ik ook wel hoe de vlag erbij hangt, maar dat is niet aan de orde.”

Piepjong
Richard Arends begon in Opheusden bij DFS, maar vertrok op zijn elfde naar NEC waar hij tot zijn achttiende zou blijven. Daarna maakte hij voor vijf seizoenen de overstap naar FC Oss. “De Jupiler League is leuk hoor, maar het is allemaal wel piepjong. Daar blijf je niet tot je veertigste in hangen.”

Arends leek zijn carrière in Denemarken te vervolgen. “Daar was alles geregeld. Auto, appartement en ik trainde er al, maar opeens bleken mijn papieren niet in orde. Ik ben even teruggekeerd naar DFS en ben in december 2015 naar Keflavik in IJsland gegaan. Een leuke tijd, maar wel veel gezeur over randzaken gehad. Met dat landje ben ik wel klaar. Via Spakenburg is het nu Kozakken Boys.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Lees meer over : Richard Arends, Kozakken Boys