Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Bestuur Dilettant: 'Jeugdteams per direct weer op natuurgras'

17 feb 2017, 18.00Nieuws

KRIMPEN AAN DE LEK - Zoveel mogelijk jeugdteams van Dilettant zullen per direct weer gaan spelen op natuur-, in plaats van kunstgras. Tot dat besluit kwam het bestuur van de club naar aanleiding van de berichtgeving door het tv-programma Zembla.

De club wil de mogelijke schade die het voetballen op kunstgras met zich mee kan brengen tot een minimum beperken, en daar hoort voetballen op natuurgras bij. De maatregel begint vanaf de teams JO-9. Eind vorig jaar voerde de club uit Krimpen aan de Lek de regel ook al in, maar werd er later tijdelijk van afgestapt.

Oplossing
Daarnaast gaat het bestuur van de zaterdagvierdeklasser actief op zoek naar 'een permanente oplossing voor deze kwestie', zo valt op de website te lezen. Het verwijderen van de kunstgraskorrels is een actie die door meer verenigingen ondernomen is, maar tegelijkertijd een flink kostenplaatje met zich meebrengt. Niet alle verenigingen kunnen dit financieren. 

Samen met de Stichting Verenigingen Nederlek (SVN, eigenaar van de velden), en de gemeente gaat de komende weken gekeken worden naar een structurele oplossing.

Lees meer over : Dilettant Kunstgras