Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

De beste keerper van Nederland

15 mei 2012, 08.20Nieuws

HARDERWIJK/REGIO - Op het complex van voetbalvereniging VVOG te Harderwijk wordt op  vrijdag 18 mei 2012 in diverse leeftijdsgroepen gestreden om  de titel: 'De beste keeper van Nederland'.

Ruim tweehonderd deelnemers zijn overgebleven uit ongeveer tweeduizend keepers(sters), die eerder actief waren tijdens keeperspromotiedagen in alle districten van de KNVB.

Alle finalisten komen samen in Harderwijk, waarna uit elke leeftijdscategorie (voor jongens: 6/7, 8/9, 10/11, 12/13, 14/15 16  en ouder en voor meisjes 6 t/m 9, 10/11, 12/13, 14/15 en 16 en ouder) een kampioen overblijft. De kampioenen ontvangen als prijs de gouden handschoen en de titel Beste Keeper(ster) van Nederland.

In alle districten van de KNVB worden elk jaar keeperpromotiedagen gehouden, waarin het doelverdedigen centraal staat. Deze dagen worden georganiseerd door Frans Hoek Sports. Frans Hoek, ex-doelman van FC Volendam, ex-keeperstrainer van AJAX, het Nederlands Elftal, Bayern München, het nationale team van Polen en van FC Barcelona ontwikkelde voor keepers van alle leeftijden en verschillende niveaus een unieke aanpak. Deze werd overgenomen door de KNVB en vele voetbalbonden in het buitenland alsmede de UEFA (Europese voetbalbond) en de FIFA (wereld voetbalbond).

De keeperspromotiedagen waar de finalisten uit vandaan komen, bestaan uit een aantal keepersonderdelen eindigend in een competitie voor keepers. De besten uit deze competities plaatsten zich voor deze finales. Uit deze voorrondes waar in totaal rond de 3000 keepers en keepsters aan deelnamen bleven ruim tweehonderd keepers over, die in Rosmalen hun 
competitie voortzetten. Dit jaar wordt die dag dus op 18 mei 2012 bij VVOG in Harderwijk afgewerkt. Tijdens deze dag wordt er tegen leeftijdsgenoten gestreden door middel van 
drie speciaal door Frans Hoek ontwikkelde keeperspelwedstrijden.