Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Herovina en Vuren jagen op promotie naar derde klasse

18 mei 2017, 07.13Nieuws
Vuren en Herovina jagen in de nacompetitie op promotie naar de 3e klasse. (foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

REGIO LEERDAM – Vijf clubs uit de regio Leerdam doen dit seizoen mee aan de nacompetitie. WNC begon dinsdagavond in Bennekom als eerste al aan die klus. Herovina en Vuren starten zaterdag tegen respectievelijk Good Luck en Zuilichem hun jacht op promotie naar de derde klasse. SC Everstein moet tegen Rimboe juist degradatie uit de derde klasse zien te voorkomen. Zondag speelt Beesd in Wadenoijen het eerste duel van een tweekamp waarin de bedreigde plaats in de vierde klasse moet worden gered.

Vier ploegen uit de Leerdamse regio ontsnapten op de slotdag van de reguliere competitie ternauwernood aan de nacompetitie voor handhaving in hun klasse. LRC, Heukelum, Tricht en Haaften wisten door kleine zeges op de valreep hun lang bedreigde plaats veilig te stellen. LRC voorkwam zo in elk geval een tweede degradatie op rij en de debutanten Heukelum en Haaften bezworen het gevaar van een snelle terugval direct na hun promotie.

WNC-Flevo Boys
Voor WNC is deelname aan de promotienacompetitie de beloning voor een verrassend sterk seizoen in de eerste klasse. Bennekom en Flevo Boys uit Emmeloord zijn in de eerste ronde de tegenstanders. Afgelopen dinsdagavond verloor WNC in Bennekom het eerste duel al met 3-1. Daardoor is de thuiswedstrijd van WNC tegen hoofdklasser Flevo Boys reeds komende zaterdag. Door de nederlaag in Bennekom zijn de promotiekansen van WNC meteen al flink geslonken. Alleen een zege tegen Flevo Boys met minstens twee goals verschil en liefst iets meer houdt WNC nog in de promotierace.

Dat zal in Waardenburg tegen het sterke Flevo Boys, de nummer 13 uit de hoofdklasse B van dit seizoen, een erg lastige opgave worden. Flevo Boys won door een prima eindsprint in de hoofdklasse zelfs de laatste periode, maar de ploeg uit Emmeloord moest die prijs vanwege de door de lage eindstand verplichte deelname aan de degradatienacompetitie afstaan aan Apeldoorn, dat nu met Stedoco verwikkeld is in de nacompetitie voor een plaats in de derde divisie. WNC krijgt het zaterdag dus erg moeilijk.

Vuren-Zuilichem
Vuren speelt zaterdag thuis tegen Zuilichem, dat al voor het tweede jaar achtereen de plaats in de derde klasse via de nacompetitie moet zien te redden. Dat lukte Zuilichem vorig seizoen tegen Peursum overigens heel goed. Het verschil tussen de derde klasse en de vierde klasse bleek toen trouwens erg groot, want de drie toenmalige periodekampioenen uit de vierde klasse (MVV’58, Schelluinen en Peursum) werden in hun tweekampen allemaal kansloos uitgeschakeld door de teams uit de derde klasse (Asperen, Focus’07 en Zuilichem).

Toch is vierdeklasser Vuren hoopvol gestemd. Overtuigend werd dit seizoen de laatste periode veroverd. Al zeven maanden lang is Vuren met dertien zeges en drie remises ongeslagen. Thuis tegen Zuilichem zal Vuren de basis moeten leggen voor de promotie die een week later in de return in de Bommelerwaard dan zijn beslag zal moeten krijgen. Zuilichem zal het belang van deze tweekamp echter ook beseffen en zal dus voor Vuren ondanks de voor Zuilichem teleurstellende slotfase van de reguliere competitie een lastige tegenstander worden. Na zes jaar ruikt Vuren evenwel de terugkeer in de derde klasse.

Good Luck-Herovina
Good Luck en Herovina degradeerden twee jaar geleden allebei uit de derde klasse. Dit seizoen mogen beide ploegen in een onderlinge tweekamp uitmaken wie al vrij snel weer op het hogere niveau terugkeert. De eerste wedstrijd is zaterdag in Raamsdonksveer. Good Luck eindigde achter kampioen Willem II en DFC in de vierde klasse E als derde. Herovina kwam in klasse 4 D op de tweede plaats net tekort voor het kampioenschap dat nu naar GVV’63 uit Gameren ging. Na een sterk seizoen krijgt Herovina toch een mooie kans om alsnog te promoveren. Dan is zaterdag in Brabant tegen Good Luck in het eerste duel wel een perspectiefrijk resultaat zonder veel averij nodig om het één week later thuis in Herwijnen dan te kunnen afmaken.

Rimboe-SC Everstein
SC Everstein eindigde na een zwak competitieslot als twaalfde in de derde klasse C. In een tweekamp met vierdeklasser Rimboe moet SC Everstein degradatie proberen te ontlopen. De eerste wedstrijd is zaterdag diep in het zuidwesten van Brabant in Wouwse Plantage, een plaats nabij Roosendaal en Bergen op Zoom. Rimboe is de middelste periodekampioen uit de vierde klasse C, die in deze afdeling ver achter kampioen Seolto en het ook sterke The Gunners (de promotietegenstander voor DFC) eindigde. Dat moet SC Everstein toch serieuze mogelijkheden bieden om zich nog te redden, want het alternatief (zoals klassegenoot ZBC’97 dat treft tegen Schelluinen) zou zeker niet simpeler zijn geweest.

Wadenoijen-Beesd
Net als vorig seizoen zal Beesd de plaats in de zondagse vierde klasse via de nacompetitie moeten zien te redden. Toen lukte dat via twee zeges tegen het later alsnog gepromoveerde Alem trouwens goed. Nu is vijfdeklasser Wadenoijen voor Beesd de tegenstander. Na een zwakke competitiestart kwalificeerde Wadenoijen zich in de vijfde klasse D via de laatste periode nog knap voor promotieduels. Wadenoijen is dus in de ‘winning mood’. Dat is Beesd na diverse nederlagen in de slotfase van de competitie bepaald nog niet. Met interim-trainer Ben Frehe op de bank zal Beesd toch moeten proberen vierdeklasser te blijven.

Het eerste duel is zondag in Wadenoijen. Een week later volgt de return in Beesd. We zijn benieuwd of Beesd degradatie naar de kelder van het zondagvoetbal opnieuw zal weten te voorkomen.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >