Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

KNVB maakt wijzigingen in nacompetitie-opzet bekend

08 sep 2017, 12.34Nieuws
(foto: Teus Admiraal)

REGIO - De promotie-degradatieregeling ondergaat dit seizoen een wijziging, zo heeft de KNVB aan de clubs bekendgemaakt.

De promotieplicht voor de kampioen van de Tweede Divisie blijft in principe gelden. Hieraan wordt echter geen uitvoering gegeven als dit te grote risico's met zich mee brengt voor een ongestoord verloop van de Eerste Divisie en/of voor het voortbestaan van een vereniging. Vanaf januari 2018 zal de KNVB hierover in gesprek gaan met mogelijke titelkandidaten in de Tweede Divisie. De beslissing over eventuele promotie wordt uiterlijk eind april genomen.

Beloftenteams
Volgend seizoen komen er in de Tweede en Derde Divisie maxiaal vier beloftenteams per poule. Voor de hoofdklasse is dit aantal bepaald op maximaal drie per poule.

De opzet van de nacompetitie tussen hoofdklasse, 1e klasse en 2e klasse is gewijzigd van een poulesysteem met midweekse wedstrijden naar een opzet van drie ronden, bestaande uit één wedstrijd per ronde. Dit vanwege het later eindigen van de reguliere competitie, het aantal promotieplaatsen en het tegengaan van midweekse duels. De noodzakelijke lotingen zullen op een later moment in het seizoen worden verricht.

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >