• Altena had tegen Woudrichem alle reden tot juichen.
• Altena had tegen Woudrichem alle reden tot juichen. Foto: Jan Noorlandt
voorbeschouwing

Altena wil zeker geen cadeautjes uitdelen tegen Arkel

Nieuws 710 keer gelezen

ALTENA • December is de maand van de cadeautjes. Altena gaat echter zeker geen cadeautjes uitdelen of voor Sinterklaas spelen, is de verwachting. De Nieuwendijkers hebben hoge ambities en willen dit seizoen een prijs pakken. Met de twee overwinningen tegen Wilhelmina'26 en Woudrichem is Altena ook sterk bezig.

Op de ranglijst schurken de Nieuwendijkers al tegen de kopgroep aan in de tweede klasse F en ze voeren de tweede periode aan. Dus is de wedstrijd zaterdag tegen Arkel cruciaal om de opmars voort te zetten. De gasten uit de Alblasserwaard zullen er echter alles aan doen om een spaak in het wiel te steken.

Kozakken Boys
In de tweede divisie werd Kozakken Boys afgelopen zaterdag weer op zijn plaats gezet door AFC. De Werkendammers komen nog tekort om bovenin mee te draaien. Hopelijk heeft Kozakken Boys wel een goede dag zaterdag op De Zwaaier tegen GVVV, dat ook niet meer is dan een middenmoter.

Achilles Veen
In de hoofdklasse kwam Achilles Veen afgelopen zaterdag eens een keer goed los tegen Zwaluwen met 4-0. Nu maar kijken of de equipe van trainer John Karelse door kan halen tegen het sterke Sportlust'46.

GRC 14 en Almkerk
In de eerste klasse kan GRC 14 laten zien of de 2-1 winst tegen LRC het gemoed heeft opgefrist. De combinatie uit Giessen en Rijswijk neemt in ieder geval twee supportersbussen mee naar koploper Kloetinge. Met die steun kan er wel eens een daverende verrassing uit rollen voor de underdog. Almkerk kan dit seizoen nog niet overtuigen. Zaterdag wacht weer een lastige tegenstander met SVL.

2F
In de tweede klasse kan Woudrichem na de offday tegen Altena de borst natmaken voor de confrontatie met Heukelum. De Heukelummers zullen er op uit zijn om de Woercummers te pakken te nemen, nu het blazoen van de gewezen koploper wat is aangetast. Wilhelmina'26 moet het sterke optreden tegen koploper Pelikaan een vervolg geven tegen Tricht om een woordje mee te gaan spreken op de ranglijst. Sleeuwijk zit in de hoek waar de klappen vallen. Daar zal ook geen verandering in komen met Pelikaan als tegenstander, is de verwachting. Maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt...

3D
In de derde klasse gaat NOAD'32 zeker geen cadeautjes uitdelen bij Haaften. Sparta'30 zien we de winst ook binnenhalen tegen NEO'25. GDC krijgt het lastig bij het stugge MVV'58.

Zondag
Op zondag wordt het tijd dat Be Ready weer punten gaat pakken na twee nederlagen op rij. Dan zullen de mouwen wel opgerold dienen te worden tegen Irene'58.

Dussense Boys treft in de vierde klasse de ongenaakbare koploper RWB.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden