• SteDoCo hoopt zaterdag de eerste periodetitel te kunnen vieren.
• SteDoCo hoopt zaterdag de eerste periodetitel te kunnen vieren. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

SteDoCo en VVAC op pole position voor eerste periodetitel, derby’s op Souburgh en Gelkenes

Nieuws Voorbeschouwingen 2.141 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Voor derdedivisionist SteDoCo en vierdeklasser VVAC lonkt nadrukkelijk de eerste periodetitel. Beide clubs kunnen zaterdag 11 november hun slag slaan.

Derde divisie
SteDoCo heeft aan een gelijkspel bij Groene Ster voldoende om de eerste periode te pakken. Maar uiteraard zal de ploeg van Rick Adjei voor de volle winst gaan, want de periodetitel is ‘slechts’ een tussenstap naar het grotere doel: promotie naar de tweede divisie.

Unitas wil weg van de zeventiende plek. SV Meerssen staat veertiende, dus daar moeten de Gorcumers de tanden maar ‘ns flink inzetten.

Eerste klasse
Vijf wedstrijden, nul punten. Sliedrecht zal het tij snel moeten gaan keren, te beginnen bij BVCB, dat pas één keer won. Na een vrije zaterdag hervat Papendrecht de competitie tegen koploper Spijkenisse. Nieuw-Lekkerland is vrij.

Tweede klasse
In de 2e klasse F staat de derby tussen De Alblas en De Zwerver op de rol. Op basis van de ranglijst is de favorietenrol voor de thuisclub. Streefkerk is hekkensluiter, maar volgens trainer Robin van der Hulst zit de eerste zege er aan te komen. Bij VVGZ zal dat nog niet meevallen, denken wij.

Lees ook

SVW zal zich in 2G de competitiestart anders hebben voorgesteld... Het wordt hoog tijd dat de streepjes bij het puntgelijke SV Parkhout hun tanden laten zien. Hardinxveld krijgt GRC 14 op bezoek, een opponent die veel beter kan dan de huidige ranglijstpositie doet vermoeden. GJS moet zich na twee opeenvolgende nederlagen zien te herpakken bij Sleeuwijk.

Derde klasse
Groot-Ammers tegen ASV Arkel is een leuk regio-affiche in de 3e klasse C. Beide ploegen bivakkeren in de middenmoot, waarbij Arkel de laatste weken een stijgende lijn in de resultaten laat zien. GSC/ODS is in deze klasse vooralsnog ongenaakbaar. Aan nummer twee Schelluinen de schone taak om op Scalune de spanning weer terug te brengen. SV Meerkerk treft in Zwijndrecht ZBC’97; beide ploegen staan momenteel op tien punten.

Alblasserdam staat onder de rode streep, maar kan zich mogelijk vastklampen aan het feit dat tegenstander Haastrecht bepaald nog niet de vorm van vorig seizoen etaleert. Drechtstreek gaat naar Groote Lindt en Unitas krijgt Wieldrecht op bezoek.

Vierde klasse
VVAC heeft in 4E een gaatje geslagen met de naaste achtervolgers en dat kan zaterdag leiden tot de eerste periode. Bij thuiswinst op SSW is het zover. Peursum ontvangt het gelouterde SVS’65, dat ogenschijnlijk in een mindere periode zit.

Voor Ameide breekt er een serie wedstrijden aan waarin eindelijk overwinningen moeten worden gehaald. Leerdam Sport’55 moet echter zeker niet worden onderschat, want uitgerekend die ploeg heeft het winnende pad inmiddels gevonden. SV Noordeloos is on fire; HSSC’61 is dus gewaarschuwd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden