Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

SteDoCo wil er een mooie finale van maken

09 aug 2017, 07.54Voorbeschouwing
"Wij willen graag winnen", is SteDoCo-trainer Frans Adelaar vast van plan er tegen Kozakken Boys een echte finale van te maken. (foto: Rick den Besten)

HOORNAAR - Frans Adelaar wacht zaterdag 12 augustus in Gorinchem na een serie oefenpartijen meteen al een finale. Die heeft de Hoornaarse formatie te danken aan zeges in de EM Cup op onder andere Groot-Ammers (3-0), Achilles Veen (1-0), GRC 14 (6-1) en De Alblas (6-1). Adelaar: “De jongens hebben er vorig seizoen voor gezorgd dat we nu in de voorbereiding meteen een finale kunnen spelen. Die willen we graag winnen ook”, laat hij er geen gras over groeien.

Adelaar weet echter wel wie de favoriet is: titelverdediger Kozakken Boys. “Als je beide selecties tegenover elkaar gaat zetten, dan zit daar natuurlijk wel een verschil in. Maar in het voetbal vallen zulke dingen mooi te compenseren. We gaan er met zijn allen ons best voor doen om er iets van te maken. De organisatie van de club staat. En ik denk dat wij nu ook een selectie hebben die gewoon derdedivisie-waardig is”, doelt hij op de komst van onder meer Hayri Pinarci (DVS’33), Ricardo Samoender (Scheveningen) en Bryan Jongeneel (Kozakken Boys).

Speciaal
Voor laatstgenoemde zal de finale om de tweede EM Cup dan ook een speciale worden. Voor het eerst sinds zijn vertrek op De Zwaaier, ontmoet Jongeneel zijn oude ploeggenoten weer op het voetbalveld. Adelaar: “We zijn hier in ieder geval heel blij met de komst van Bryan. Hij heeft het in de voorbereiding ook goed gedaan”, zegt hij.

“Eerste wedstrijden verlopen vaak wat rommelig, maar ik ben er zeker niet ontevreden over. Wat ik al voor mijn periode als trainer van SteDoCo merkte was dat wedstrijden tegen Kozakken Boys hier wel altijd leven. Dat zal nu niet anders zijn. Wij willen graag winnen.”

Gratis toegang
De eindstrijd tussen Kozakken Boys en SteDoCo wordt zaterdag 12 augustus gespeeld op het complex van GVV Unitas in Gorinchem. De aanvang is 14:30 uur en de toegang is gratis. Vanaf 11:30 uur speelt zondageersteklasser Unitas een voorwedstrijd tegen Zuidvogels.

Dit seizoen zal het derde Regio-Voetbal om de EM Cup worden gehouden. Deze editie wordt uitgebreid met de categorieën Vrouwen, MO15 en JO15. De inschrijving is in volle gang en sluit eind augustus. Er hebben zich al bijna 200 elftallen aangemeld. Inschrijven is nog mogelijk via e-mail: info@regio-voetbal.nl.

Leendert Kamsteeg

Assistent-webmaster. Bureauredactie. Ook inzetbaar als verslaggever. Mail Leendert >