Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Velddrielse Van den Bighelaar loodst Ajax-vrouwen naar eerste landstitel

19 mei 2017, 22.32Nieuws
(foto: Ajax.nl/Gerard van Hees)

VELDDRIEL/AMSTERDAM – De Ajax-vrouwen zijn vrijdagavond voor de eerste keer in de clubgeschiedenis landskampioen geworden. Op ‘De Toekomst’ waren de vrouwen met 2-1 te sterk voor ADO Den Haag.

Marjolijn van den Bighelaar, afkomstig uit Velddriel, was één minuut voor tijd verantwoordelijk voor de winnende treffer, nadat Inessa Kaagman de score voor Ajax had geopend en Nadine Noordam de gelijkmaker had aangetekend.

De landstitel is het ultieme afscheidscadeau voor speelsters Anouk Hoogendijk en Daphne Koster en voor trainer Ed Engelkes. Hij wordt na dit seizoen vervangen door Benno Nihom.

De Ajax-vrouwen maken bovendien nog kans op ‘de dubbel’: Op vrijdag 2 juni spelen ze in het Kyocera Stadion in Den Haag de bekerfinale tegen PSV.

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >