Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Volop streekderby’s in regio Leerdam

20 apr 2017, 07.47Voorbeschouwing
In het duel tussen WNC en LRC Leerdam staan er zaterdag grote belangen op het spel. (foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

REGIO LEERDAM – Komend weekend zijn er in de regio Leerdam volop streekderby’s. In Waardenburg is het duel tussen WNC en LRC zaterdag zowel voor de kop als de staart van de eerste klasse van groot belang. Ook de regionale duels Haaften-Asperen en Herovina-SVS’65 trekken de aandacht. Zondag is in Beesd de allerlaatste derby tussen Beesd en Rhelico, omdat Rhelico overstapt naar het zaterdagvoetbal.

Met nog vier competitieronden voor de boeg naderen de beslissingen. In de Leerdamse regio strijden alleen WNC en Herovina voor een kampioenschap of promotie. Veel meer clubs zoals LRC, Heukelum, Tricht, Haaften, Asperen, HSSC’61, SC Everstein en Beesd duelleren evenwel voor handhaving in hun klasse.

WNC-LRC
Koploper WNC staat sinds Pasen samen met Kloetinge voor het eerst bovenaan in de eerste klasse. LRC strijdt op dit niveau na de degradatie van vorig seizoen uit de hoofdklasse juist weer voor handhaving. Alleen op doelsaldo staat LRC momenteel net boven de streep.

De uitslagen in de eerste klasse zijn door de geringe krachtsverschillen bijna onvoorspelbaar. Zo verloor WNC in Leerdam met 3-1 van LRC en wist LRC recent ook al ruim met 1-4 bij titelkandidaat Rijsoord te winnen. Over het algemeen is WNC in deze competitie echter wel veel productiever dan LRC, al duiden liefst negen tegengoals in de laatste vier duels voor een titelpretendent op kwetsbaarheid van de Waardenburgse defensie. Nu WNC evenwel zo duidelijk de kans op het kampioenschap ruikt, lijkt de thuisclub in Waardenburg favoriet voor een zege. In dat geval zou LRC zomaar weer onder de streep kunnen duikelen en dus zal de Leerdamse equipe zich zeker fel verweren. Scheidsrechter zaterdag bij dit treffen WNC-LRC is arbiter Jaafar Aafouallah uit Eindhoven.

GJS-Heukelum
Debutant Heukelum lijkt in de tweede klasse directe degradatie te kunnen afwenden, maar het gevaar van degradatieduels is nog altijd levensgroot. Zeker vijf clubs proberen dit lot te ontlopen. In de uitmatch tegen het sterke GJS kan Heukelum na de nuttige winst op SV Meerkerk een nieuw succes dan ook prima gebruiken. In Dalem wist tot dusverre echter alleen koploper Delta Sports te winnen van GJS, dat niet voor niets op de tweede plaats staat en op weg is naar de promotienacompetitie. Het zal Heukelum dan ook allerminst meevallen om de knappe 2-1 thuiszege tegen GJS nu te prolongeren. Een kostbaar gelijkspel zou voor Heukelum al een mooie uitslag zijn.

Tricht is met slechts drie punten voorsprong op de fatale zone ook nog verre van veilig. In Den Bosch tegen de al gedegradeerde hekkensluiter BLC telt voor Tricht alleen de volle winst. Thuis lukte dat met 4-1 en nu is winnen voor Tricht opnieuw een must.

Groote Lindt-HSSC’61
De positie van HSSC’61 in de derde klasse C oogt wankel, want de marge op ZBC’97 en SC Everstein is erg klein. Het gevaar van degradatieduels bedreigt de Heicopse club nog nadrukkelijk. In Zwijndrecht is tegen middenmoter Groote Lindt een goed resultaat heel welkom. Thuis werd het een 1-1 gelijkspel en dat is nu weer minstens nodig om bijvoorbeeld een eventueel verrassend succes van rivaal ZBC’97 in Streefkerk te kunnen opvangen.

SC Everstein zal de resultaten van HSSC’61 en ZBC’97 ook met belangstelling afwachten, maar de ploeg uit Everdingen is zelf in deze uit dertien clubs bestaande klasse zaterdag opnieuw vrijaf.

Haaften-Asperen
In de derde klasse D bezit Asperen nu één punt meer dan Haaften. Beide clubs staan nog net boven de streep maar de marge met NEO’25 en vooral met Zuilichem is nog allerminst geruststellend. De belangen in Haaften zijn dus groot. In Asperen werd het destijds een 2-2 gelijkspel en ook nu zal het krachtsverschil gering zijn. De prestaties van Haaften en Asperen zijn ook dermate wisselvallig dat de uitslag van deze streekderby erg onzeker is.

Leerdam Sport-Unitas
Leerdam Sport kan na de ruime uitwinst tegen SV Capelle inmiddels een flink stuk ruimer ademhalen. Wie weet wat er nog in het Leerdamse vat zit, als er zaterdag thuis ook van hekkensluiter Unitas wordt gewonnen. In Gorinchem zegevierde Leerdam Sport al met 0-2 en thuis moet een nieuwe overwinning mogelijk zijn, temeer daar Unitas tot dusverre al haar uitduels in deze competitie verloor.

Herovina-SVS’65
Koploper Herovina is thuis nog ongeslagen en heeft zaterdag in Herwijnen in de streekderby tegen SVS’65 ook een nieuwe zege nodig om de titelrace met vooral GVV’63 en ASV Arkel bovenin de spannende vierde klasse D te kunnen blijven volhouden. Op het kunstgras in Spijk won Herovina al met 1-4 en nu zal op het eigen natuurgrastapijt weer een driepunter moeten kunnen worden behaald. Of gaat middenmoter SVS’65 in dit tot nu toe kleurloze Spijkse seizoen voor een stunt zorgen?. Voor het begin van deze regiowedstrijd zal het gerenoveerde hoofdveld van Herovina officieel worden geopend door wethouder Govert van Bezooijen van de gemeente Lingewaal.

Vuren-Vianen
Vuren doet het de laatste tijd fantastisch en is al een half jaar ongeslagen. Vianen is echter een onberekenbare tegenstander. ASV Arkel en MVV’58 kunnen daar recent met 2-1 verlies van getuigen. Als Vuren echter de promotienacompetitie wil bereiken, moet thuis de imposante opmars met een zege worden vervolgd. De krappe 2-3 winst van Vuren in Vianen moge voor Vuren echter een geduchte waarschuwing zijn om dit treffen tegen Vianen niet te licht op te nemen.

ASH verloor al vier keer op rij. De kans lijkt groot dat Well in de Bommelerwaard in een middenmootduel met ASH revanche gaat nemen voor de nipte 1-0 nederlaag in Hellouw.

MVV’58 en Lekvogels hebben zaterdag in deze vierde klasse D vrijaf. De Meterense promotiekansen zijn al vrijwel verkeken, maar Lekvogels hoopt nog steeds wel de promotienacompetitie te kunnen gaan halen.

Beesd-Rhelico
Voor het laatst wordt zondag de klassieke derby tussen Beesd en Rhelico gespeeld want volgend seizoen gaat Rhelico op zaterdag voetballen. Met twintig punten staat Beesd momenteel op een plaats die in de vierde klasse F tot degradatieduels veroordeelt. Twee punten scheiden Beesd van de veilige zone. Net als in november in Rumpt toen Beesd met 1-3 won van Rhelico, heeft Beesd thuis dus een zege absoluut nodig. Vorig seizoen zegevierde Rhelico in Beesd met 1-2. Voor Rhelico staat er nu in deze burenstrijd vooral prestige op het spel, want voor de Rumptse ploeg doet de eindklassering vanwege de overstap naar de vierde en laagste klasse in het zaterdagvoetbal er minder toe, al zal Rhelico ook van de hoofdzakelijk formele overlast van degradatieduels bespaard willen blijven. De vraag is daarom of Beesd zich thuis tegen Rhelico na vijf teleurstellende nederlagen op rij eindelijk kan gaan herstellen.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >
Lees meer over : voorbeschouwing, regio Leerdam, WNC, LRC