Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Wesley Kassels terug in Nederland én bij De Zwerver

17 apr 2017, 09.05Nieuws
Wesley Kassels op de bank tijdens HSSC'61-De Zwerver. (foto: Rick den Besten)

KINDERDIJK – Na een wereldreis van maar liefst 15 maanden is Wesley Kassels sinds een paar weken weer terug in Nederland. En uiteraard loopt de aanvallende middenvelder ook weer rond op De Schans in Kinderdijk, bij zijn cluppie De Zwerver.

“Ik ben donderdag 23 maart geland en ’s avonds stond ik inderdaad alweer op het trainingsveld. Inmiddels heb ik vijf keer getraind en een keertje met het derde elftal meegespeeld. Ik ben nog niet fit, maar een halfuurtje zou ik wel mee kunnen doen.”

Kassels vertrok december 2015 naar Indonesië om vervolgens door te reizen naar Australië. “Daarna naar Nieuw-Zeeland, Papoea Nieuw Guinea, Vietnam, Borneo, Maleisië, Filipijnen en weer Indonesië. Ik heb al die tijd niets aan sport gedaan. Hooguit een balletje hooghouden. In Australië heb ik even in de zaal gevoetbald en in Vietnam tegen een elftal met locals, maar puur voor de lol. Ik ben niet gegroeid, maar zelfs zes kilo lichter geworden. Puur verlies aan spierkracht, dat merk ik nu wel.”

Echt tof
De geboren Rotterdammer (33) maar in Alblasserdam opgegroeide Kassels zegde zijn baan als voedingsadviseur op en vond het tijd om de wereld, maar vooral zichzelf te ontdekken. “Ik ben nog jong, heb geen relatie en geen kinderen. Een van de beste keuzes in mijn leven. Echt tof. In Australië heb ik nog drie maanden gewerkt en tussendoor vrienden ontmoet, maar ook nieuwe gemaakt.”

De meeste indruk maakte de tien dagen stilteretraite. “In de bergen van Sydney heerste er absolute rust. Heel leerzaam om volledig afgesloten te zijn van de buitenwereld. Ver van je comfortzone, zonder telefoon. Je mocht niet praten, niet schrijven en zelfs oogcontact was niet toegestaan. Een hele bijzondere en nieuwe ervaring. Geen gedachten en niemand om je heen… “

Frisdrankje
Terug in Nederland probeert Kassels de draad weer op te pakken. “Inmiddels woon ik op kamers in Blijdorp en heb ik voor 3,5 dag een baan als gymdocent. Verder ben ik bezig om via crowdfunding een suikervrij frisdrankje op de Nederlandse markt te zetten. Ik kwam het tegen in Australië en heb ondertussen ook al een cursus in Dublin gehad. Het staat nog in de kinderschoenen, maar ook in Amerika is het een van de snelst groeiende producten van het afgelopen jaar.”

Spelers bij
De Zwerver heeft hij zeker gemist. “Ik heb de club natuurlijk gevolgd. Helaas ging het niet zo lekker, nog steeds niet eigenlijk. Volgend seizoen komen er een paar spelers bij en dus nu maar hopen dat we ons kunnen handhaven in de derde klasse. Ik heb in een van mijn laatste voetbaljaren geen zin om in de vierde klasse te gaan spelen. Dat is wel erg laag”, aldus Kassels in de rust van HSSC’61-De Zwerver.

Zijn ploeggenoten hebben de smeekbede van Kassels ongetwijfeld gehoord, want zaterdag werd een meer op basis van de tweede helft verdiende en broodnodige 2-3 overwinning geboekt op HSSC'61, waardoor de Kinderdijkers hard op weg zijn naar handhaving.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >
Lees meer over : Wesley Kassels, De Zwerver