Almkerk kraakt ook Wilhelmina’26 in spannende derby

07 okt 2017, 19.33Verslag

WIJK EN AALBURG – Almkerk blijft goed op dreef in de tweede klasse. De manschappen van trainer Robert Roest kraakten zaterdag op De Ebbe in de derby ook koploper Wilhelmina’26 met 1-2.

“Over heel de wedstrijd was het een terechte uitslag”, moest voorzitter Henk Treffers van Wilhelmina’26 bekennen.

Beide ploegen maakten er een enerverende derby van. Binnen vijf minuten ging de bal al op de stip na een overtreding van Robert Bouman. Pascal de Vries liet het buitenkansje niet onbenut en zette Almkerk op 0-1. Een minuut later maakte Bouman zijn fout al goed door een voorzet aan de andere kant binnen te tikken voor de 1-1.

Open
Daarmee lag de strijd weer helemaal open. Het bleef gelijk op en neer gaan, al rook Jelle Stalenhoef nog even aan een nieuwe voorsprong voor Almkerk. Het keiharde schot van Stalenhoef spatte echter op de paal.

Binnen de minuut na de rust stond Almkerk wel op 1-2. Maverick van Maaren scoorde.

Tijd voor Wilhelmina’26 voor een paar aanvallende wissels. Dreiging kwam er wel, maar geen doelpunten. Almkerk begon wat naar achteren te leunen en loerde op de counter. Twee keer hadden de gasten de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien, maar de voorwaartsen lieten de mogelijkheden onbenut. Pascal de Vries schoot hoog over en Niels Nieuwesteeg werd terug gefloten wegens buitenspel.

Bijna kwam Wilhelmina’26 nog langszij, maar de poging van Samuel Hartgers belandde naast het doel.

Almkerk moest de laatste vijf minuten nog volmaken met tien man na een tweede gele kaart voor Dennis Hakkers wegens commentaar. De Almkerker hielden wel de drie punten binnen boord.