Altena buigt ook niet voor SV Capelle en is weer tweedeklasser

16 jun 2018, 22.00VerslagUpdate

NIEUWENDIJK – Altena maakte er zaterdag een zenuwslopende finale van tegen SV Capelle. De Nieuwendijkers bogen een 0-1 achterstand nog om naar 2-1. Met de winst is Altena na een jaar alweer tweedeklasser.

De feestvreugde was groot bij Altena, nadat scheidsrechter Van Dijk eindelijk affloot. Na een zenuwslopende finale hadden de Nieuwendijkers met de 2-1 de buit en de promotie naar de tweede klasse binnen gehaald.

Verrassend na een erbarmelijke eerste helft, waarin SV Capelle de lakens uitdeelde. Net als eerder in Kinderdijk bij De Zwerver toonden de Nieuwendijkers ook in de finale veerkracht. Met de 2-1 was target-man en invaller Kennith Kops de matchwinnaar.

Embedded rich media on Twitter

“Dit was de bedoeling. Hiervoor doe je het”, lachte Kops. “Ik heb de laatste tijd veel wissel gezeten, maar ook kunnen scoren. Ook vandaag weer. Zo’n afscheid is toch mooi”, stelde Kops”, die vertrekt naar GRC 14. “Ik wordt 29 jaar en ga met de overgang naar GRC 14 een stapje hogerop. Als ik nu die stap niet maak, dan hoef ik het nooit meer te doen”, was de plausibele verklaring.

(foto: Jan Noorlandt)

Aanvoerder Julian Geelhoedt blijft Altena wel trouw. “Dit is bizar. We begonnen zenuwachtig en kwamen met 0-1 achter, maar hielden toch het gevoel dat het ging gebeuren vandaag. Het is wel vet en bizar, dat het ook gebeurde. SV Capelle is een moeilijke tegenstander voor ons. Dit is fantastisch en we hebben ook een ploeg voor de tweede klasse”, stortte Geelhoedt zich weer in het feestgedruis.

Onmachtig
Lang zag het er niet naar uit dat Altena als winnaar van het veld zou stappen. Voor de rust was Altena totaal onmachtig en deelde SV Capelle, dat in de reguliere competitie twee keer van Altena gewonnen had, de lakens uit. Nadat het enorme vuurwerk was opgelost, grepen de gasten meteen het initiatief en Altena had er geen antwoord op.

Een inzet van Isak Dedic sprong via keeper Bas Visser en de paal nog terug het veld in. Ook Serhan Eyupoglu kreeg de bal niet tussen de palen. Tegen het half uur kwam SV Capelle verdiend op 0-1. Raman Morad rondde een geslaagde aanval af. Vervolgens liet SV Capelle wel na de voorsprong uit te breiden. Didec schoot een uitgelezen mogelijkheid woest over en Justin van Ark schoot een mogelijkheid in het zijnet. Daarmee leefde het onmachtige Altena bij de rust nog.

Overtuiging
Na de rust toonde Altena een heel ander gezicht. Het ging met overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. Een kwartier na de rust waren beide ploegen weer in evenwicht. Een inzet van Patrick Zwart werd nog voor de lijn gekeerd, maar op de kopbal van Eddy Wijtvliet had keeper Erik Kuysten geen antwoord.

Met de 1-1 heerste er even een status quo. Een kwartier voor tijd brak Altena de ban na een snelle uitbraak. Wijtvliet liet de Capelse verdedigers zijn hielen zien en gunde Kennith Kops de 2-1.

(foto: Jan Noorlandt)

Wat volgde was een hectische slotfase, waarin SV Capelle nog probeerde langszij te komen. Keeper Bas Visser redde echter op een kopbal van Jasper Verduijn. Aan de andere kant kreeg Altena meer ruimste. De inzet van invaller Dennis van Munster werd echter van de lijn gehaald. Zo bleef het spannend. Kort voor het einde kreeg een Capellenaar rood na het neerhalen van Van Munster.

Embedded rich media on Twitter

Daarmee was de ban gebroken en had Altena de promotie naar de tweede klasse binnen.

Spanning
Tijd voor de vertrekkende trainer Richard van Gils om de enorme spanning van zijn gezicht te laten glijden. De trainer kon met een promotie vertrekken bij Altena. “We hebben toch weer veerkracht getoond. Dat is ook een kwaliteit”, recapituleerde de trainer. “We bleven er in geloven en hebben met 2-1 gewonnen. We zijn we terug waar we horen en dat is de tweede klasse”, hijgde Van Gils na.

(foto: Jan Noorlandt)

“Het was misschien geen goede wedstrijd, maar dat zijn finales nooit. Als je het dan winnend afsluit, is de rest snel vergeten. Ik kan hier door de voordeur vertrekken en dat is wel gaaf”, gingde naar Oosterhout vertrekkende Van Gils het feestje in Nieuwendijk meevieren.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >