Andor van Andel met twee goals matchwinner voor Brakel

10 mrt 2018, 22.11Verslag

BRAKEL – Het was zaterdag voor Brakel zaak om tegen het laaggeplaatste Rhelico de overwinning binnen te slepen. In Rumpt lukte dat met behulp van twee goals van Andor van Andel.

Brakel won thuis nog met 4-0 van de Rhenoy Linge Boys Combinatie, maar zo makkelijk als die wedstrijd ging het in het uitduel niet. In een wedstrijd die geen al te hoog niveau kende kroonde Van Andel zich met twee goals tot matchwinner. Rhelico scoorde eenmaal tegen, waardoor de 1-2 overwinning een feit was. Brakel-trainer Hans de Jong was blij met de zege, ook al hield het spel niet over: “Het was vrij matig, maar we hebben wel een hele stap gezet dat we dit soort wedstrijden nu winnen. We zijn niet echt in de problemen gekomen en hebben het vrij zakelijk kunnen uitspelen. Dit was een wedstrijd die gewonnen moest worden, dus er stond wel druk op. Als we hadden verloren, hadden we afgehaakt.”

Dat gebeurde niet; sterker nog, het was alweer de zesde zege voor de manschappen van De Jong, die vorig seizoen nog puntloos eindigden. “Tja, 22 punten. De jongens weten ook niet wat ze meemaken. Het leeft in de groep, de jongens beginnen in zichzelf te geloven en er is ook weer positiviteit.”

Volgende week is Unitas de opponent voor Brakel. Een lastige tegenstander, al ziet De Jong mogelijkheden op een resultaat: “De eerste wedstrijd verloren we maar met 1-0, dus ik kijk wel met vertrouwen uit naar volgende week. Na die wedstrijd komt er een serie waarin we punten moeten gaan pakken om bij de top-vijf aan te sluiten. Dat is de doelstelling.”