Arbiter Bax is de gebeten hond in derby Benschop-SV Lopik

10 mrt 2018, 22.47Verslag

BENSCHOP - Koploper Benschop versloeg nummer drie Lopik na een 0-1 achterstand in een enerverend duel met 3-1. De gasten beëindigden het sportieve (!) duel met acht man. Arbiter Bax uit Huizen voelde de derby, die veel toeschouwers trok, totaal niet aan en trakteerde de Lopikenaren op een kaartenregen.

Lopik-trainer Bertus van Schaik was woedend na afloop. Hij moet het volgende week in de strijd om de derde plaats tegen DESTO doen zonder zijn doelman Twan Schimmel (direct rood), Dave van de Akker en Jonathan Werrie (beiden 2x geel).

,,Met het verlies kan ik leven,” verklaarde Van Schaik na afloop, maar drie keer rood voor mijn spelers slaat helemaal nergens op. De tegengoals kreeg de thuisclub overigens op een presenteerblaadje van ons.”

Anticiperen
SV Lopik kwam sterk uit de startblokken. De sterk spelende Jonathan Werrie speelde in de beginfase de bal over de Benschopse verdediging heen, waarna Bas Landman met een stuiterend schot Benschop-doelman Mitchell van Oort verraste. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Verdediger Jacco Borst gleed uit en dat gaf goaltjesdief David Verweij de gelegenheid Lopik-doelman Twan Schimmel te verrassen.

,,Ik anticipeerde op een diepe bal van Niels Beers en kon doorlopen, nadat Borst viel. Het was alweer mijn zeventiende treffer van dit seizoen. Nu ik weer helemaal fit ben, gaat het maken van goals me weer gemakkelijk af.”

De strijd tussen beide buren speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Bij Lopik zorgden Melvin Lamens en Reda Reddam voor de aanvoer. Spits Ardy de With kon echter niet veel uitrichten tegen een overtal aan verdedigers. Benschop speelde het slimmer. De thuisclub wachtte op balverlies van de Lopikenaren en kwamen er dan via Martijn de With snel uit. Nadat Lamens (kopbal in handen Van Oort) en Werrie (schot tegen de lat) pech hadden in de afwerking, sloeg Benschop toe. Jeroen Lamboo rondde een counter doeltreffend af.

Noodlot
In de tweede helft was Benschop, dat voor rust mat speelde, beter bij de les. ,,Ik vond dat Lopik voor rust meer verdiende,” vertelde Benschop-trainer Emanuel Sluis na afloop. ,,Onze goals kwamen gelukkig tot stand. De drie punten hadden we echt nog niet in de knip.”

Een kwartier voor tijd sloeg voor Lopik het noodlot toe. Jacco Borst verspeelde onnodig de bal, waarna invaller Thomas Banfi vrij baan had. Doelman Twan Schimmel tikte in een uiterste poging de bal te onderscheppen Banfi aan, die naar de grond ging. Arbiter Bax, die ver van de overtreding afstond, wees resoluut naar de stip en gaf Schimmel rood. ,,Beiden gingen voor de bal,” merkte Van Schaik op. ,,Het was geen pingel en helemaal geen rood.”

David Verweij had hier geen boodschap aan en passeerde reservedoelman Wesley Benschop. Kort daarna incasseerden ook Van de Akker en Werrie voor lichte overtredingen hun tweede gele kaart. Van enige vijandigheid tussen spelers van beide clubs was geen enkele sprake. Bax was voor de Lopikenaren de gebeten hond.

Wim Kroone

Verslaggever regio Krimpener- en Lopikerwaard Mail Wim >