Arkel rijgt ook Peursum aan zegekar; spanning stijgt in strijd om koppositie

03 feb 2018, 19.38Verslag

GIESSENBURG - In Giessenburg wist ASV Arkel een lastige horde te nemen door Peursum met 3-1 te verslaan. Daar kwam wel enig geluk bij kijken. De strijd om de koppositie gaat hierdoor onverminderd voort. Lijstaanvoerder Unitas haperde, na twee verliespartijen, nu eens niet.

"Als trainer weet je dat er wedstrijden tussen zitten waarin het niet loopt zoals je wilt en dan moet je blij zijn met de uitslag", vatte Arkel-trainer Richard Smaal zijn middag samen. Volgens zijn collega was het vooral te danken aan Peursum dat Arkel te weinig aan zijn eigen spelletje toe kwam. "We hielden het veld in de eerste helft veel te groot", vond Denny van Geffen. "Na rust maakten we het kleiner en had Arkel eigenlijk niks meer te vertellen."

Arkel kende in Peursum een geduchte tegenstander. De openingswedstrijd op eigen veld ging tegen hen tenslotte met 0-1 verloren. Het duel in Giessenburg kwam maar matig op gang. De bezoekers hadden een optisch overwicht maar de eerste kans was een prachtige volley die net naast ging van Peursum-aanvoerder Twan Romeijn.

(foto: Rick den Besten)

Daarna sloeg Arkel in korte tijd toe. Thimo Ponsen gaf eerst met een mooie duik nog antwoord op een schot van Remie Schuurman. Even later moest hij een inzet loslaten van Corné van Horik waarna Joey van Assendorp binnen tikte. Na de aftrap verspeelde Ronald Post al vlug de bal waarna Van Horik de 0-2 op het bord zette.

Onheil
"Op dat moment hadden we door moeten drukken" vond Van Horik. "We hadden er de kansen voor maar gingen er te slordig mee om. We wisten dat zij in de tweede helft zouden komen en door zelf ver in te zakken riepen we het onheil op ons af."

Een juiste analyse zo bleek. Met nog een halfuur op de klok scoorde Sjoerd den Boer maar deze goal werd afgevlagd wegens buitenspel, al was Van Geffen het daar niet mee eens. "Ik kon goed waarnemen dat het geen buitenspel was voor Sjoerd dus ik baal flink van deze beslissing."

De aansluitingstreffer van Steven Romeijn viel alsnog, maar toen was er nog slechts een kwartier te gaan. "Daarna zijn we anders gaan staan", gaf Smaal aan. "Ik liet het middenveld in een kommetje naar achteren spelen waardoor het meer in balans kwam."

(foto: Rick den Besten)

Koud kunstje
Steven Romeijn was met een kopbal nogmaals dichtbij een treffer waarna Arkel de wedstrijd besliste. Sander Dekker schoot hard en laag. Ponsen moest de bal klemmen maar liet 'm los waarna het voor Van Horik een koud kunstje was om zijn tweede van de dag te scoren.

"Je moet altijd mee blijven lopen hè", knipoogde de spits. "We doen zo goede zaken in de tweede periode met vijftien punten uit vijf duels."

Van Geffen kon ondanks de uitslag ook niet ontevreden zijn. "Met vier A-junioren weten we Arkel toch maar mooi onder druk te houden. Al blijven zij voor mij wel kampioenskandidaat nummer één. Ik verwacht niet dat Unitas dit vol blijft houden."

Marco van Vlijmen

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Marco >