Brederodes maakt gehakt van SV Meerkerk

08 okt 2017, 11.56Verslag

VIANEN – Tegen SV Meerkerk speelde Brederodes eigenlijk geen voetbalwedstrijd, maar gaf het een voorstelling. Het combinatiespel was bij vlagen oogstrelend en voor de bezoekers nauwelijks te volgen. Met een andere doelman dan Wilco den Tuinder was het niet bij 6-1 gebleven maar zou SV Meerkerk met dubbele cijfers zijn opgerold.

Nadrukkelijk
Op het druilerige sportpak Blankensteijn maakte Brederodes meteen duidelijk voor de volle winst te gaan. In de openingsfase kreeg de thuisclub twee beste kansen, en in de elfde minuut was het raak. Bij een aanval waar René de Blok nadrukkelijk bij was betrokken schoof Robbert Bakker de bal in de elfde minuut in het uiterste hoekje: 1-0.

Omschakeling
De gasten konden weinig brengen. Op het middenveld werden ze afgetroefd en in de omschakeling was Brederodes levensgevaarlijk. Vrijwel elk aanval was gevaarlijk, en het was aan de geweldige reddingen van Den Tuinder te danken dat hij de groengelen zo lang van een volgende treffer afhield. Op het halve uur was het eindelijk weer raak. Keven Kroeze en Bakker zetten een aanval over links op. Er volgde een breedtepass op de vrijstaande Johan van Es die er met een laag schot –de enige manier om Den Tuinder te passeren- 2-0 van maakte. Brederodes had geen zwakke plekken. Achterin werd een sterkhouder als Ruben de Gans (kuitblessure) niet eens gemist want de multifunctionele Ivo Toxopeus was zijn voorbeeldige vervanger.

Laatste actie
Bowan de Bruin werd in de pauze uit voorzorg vervangen door Floris Moerkens, en Brederodes werd daar niet minder van. In de tiende minuut nam Toxopeus van rechts een vrije trap, en met het hoofd stuurde De Blok de bal onhoudbaar naar de verste hoek: 3-0. Het was zijn laatste actie want ook hij werd gespaard voor de volgende wedstrijd. Invaller Dennis Kruijk liet een prima indruk achter. Pas nadat ook Tasos Iltsidis was vervangen deed SV Meerkerk iets terug: uit een hoekschop kopte Mechiel van Zessen de bal redelijk ongehinderd in: 3-1.

Overspeeld
Brederodes, dat even kampte met een gebrek aan scherpte, was vrijwel direct weer bij de les. In de laatste twintig minuten werd gas gegeven, en het arme SV Meerkerk werd compleet overspeeld. De thuisclub ging nu ook veel effectiever om met de kansen. Na een langlopende aanval mikte Kroeze de bal in de zeventigste minuut in de verste hoek: 4-1. Enkele minuten later werd Bakker na een prima aanval volgens het boekje bediend: 5-1. Het halve dozijn werd, opnieuw na goed combineren over veel schijven, volgemaakt door Aswad Agard: 6-1. In blessuretijd moest Brederodes-keeper Bastian Spriel voor het eerst in actie komen om een vrije trap van Mechiel van Zessen over de lat te boksen.

“Ik ben blij met de uitslag, maar we hadden vóór rust een paar keer vaker moeten scoren”, vond trainer Charly Olf. “We maken stappen in de goede richting, maar moeten onder andere leren gecontroleerd te voetballen en niet alleen een tomeloze drang naar voren te hebben. Brederodes was vandaag eigenlijk veel te gretig.”

Peter Verbeek

Verslaggever en fotograaf regio Vianen Mail Peter >