Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Brederodes (zo) gooit zijn eigen glazen in

19 mrt 2017, 21.16Verslag

VIANEN - Hekkensluiter VSC profiteerde zondagmiddag optimaal van persoonlijke fouten van het zondagelftal van Brederodes, en reisde met drie punten weer terug naar Utrecht: 2-4.

Al in de tweede minuut zette VSC een mooie aanval op over rechts. Na een voorzet en een overstapje schoof Alex Dingemans de bal in de verste hoek: 0-1. Brederodes zette meteen koers naar voren. De ploeg had een licht veldoverwicht maar was niet bij machte de Utrechtse defensie te pijnigen.

Foto: Peter Verbeek

Bijna op het halve uur kwam Frank van Geffen na een counter snelheid te kort tegen Dingemans. De aanvaller omspeelde keeper Jelle Krouwel en had daarna een leeg doel voor zich: 0-2.

Lange rush
Even later werd het drama compleet toen Tasos Iltsidis de bal op de Utrechtse helft verspeelde. Yannick Luca begon aan een lange rush die hij bekroonde met een fraaie lob: 0-3. Pas in de slotfase kreeg Brederodes zijn eerste mogelijkheden, maar zowel Dean Brookman als Rick van Leijenhorst gingen er niet afdoende mee om.

Genadeklap
Een kwartier na rust kregen de groengelen aansluiting uit een vrije trap van Iltsidis: 1-3. Die treffer zorgde voor nieuwe energie, maar zes minuten later deelde VSC de genadeklap uit toen Paul van Wijk een counter over links afsloot met een schot in de korte hoek: 1-4.

Foto: Peter Verbeek

Het was bewonderenswaardig dat Brederodes collectief bleef buffelen. Het leidde tot een treffer van Pardes Menapal, na goed doorzetten van Tom Boerboom: 2-4. In het laatste kwart hield VSC zo veel spelers achter de bal dat er voor Brederodes geen doorkomen aan was.

Peter Verbeek

Verslaggever en fotograaf regio Vianen Mail Peter >