De Alblas in hoog tempo langs ASV Arkel

15 feb 2017, 08.16Verslag

ARKEL - De Alblas gaat goed in de competitie en ook in de EM Cup. Op Schoonzigt won de runner-up van 3C dinsdagavond met 2-5 van een incompleet ASV Arkel.

Doordat de aangestelde scheidsrechter was vergeten dat hij moest fluiten, begon de wedstrijd ASV Arkel 1 – De Alblas 1 bijna 20 minuten later dan de bedoeling was. Michel de Bruin, clubscheidsrechter en vaste grensrechter van ASV Arkel 1, had inmiddels een fluit opgezocht en onder zijn leiding kon dan toch nog worden afgetrapt.

Gehavend
De Alblas begon fel en creëerde al snel een paar prima mogelijkheden om de score vroeg te openen. Het gehavende en met rouwbanden spelende ASV Arkel, zonder vaste waarden Niek Trappenburg, Naser el Mousati (beiden enkelklachten) en Sander Dekkers (polsproblemen) kwam  geen moment in de wedstrijd. Het was echter toch de thuisploeg die door een sterke eindfase van de eerste helft met een 2-1 voorsprong naar de thee ging.

Mooie goals
De tweede helft was volledig voor De Alblas, dat een hoger tempo speelde dan de Schoonzigt-bewoners en via een paar prachtige doelpunten uitliep naar een verdiende 5-2 overwinning. De door een grote groep toeschouwers bekeken wedstrijd om de EM Cup werd vooraf gegaan door een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van de vorig week overleden medeoprichter en erelid van ASV Arkel, Roel Roll.

0-1, Stefan Bakker
1-1, Robert Scheurwater