Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Dramatisch GDC krijgt nog de genadeklap van promoverend SVW

05 jun 2017, 17.16VerslagUpdate

EETHEN - GDC kreeg maandag alsnog de genadeklap van SVW. De Gorcummers draaiden na de 2-4 nederlaag thuis de zaken in Eethen om met 0-5.

Door de 0-5 nederlaag degradeerde GDC naar de derde klasse. SVW ontstijgt de derde klasse en promoveert naar de tweede klasse.

(foto: Teus Admiraal)


Een flinke deceptie in Eethen werd het voor GDC. Voor de rust had GDC niets in te brengen tegen het ontketende SVW. Binnen het kwartier tikte Ahmed Kelifa al de 0-1 binnen. De druk was daarmee niet van de ketel voor het gehavende GDC, waar Stefan Storchart nog voor het begin afhaakte.

Kort na het halfuur was het weer raak en moest keeper Wesley v/d Wardt het antwoord schuldig blijven op een vrije trap van Kenny Lagendijk. De 0-2 verdween onberispelijk in de bovenhoek.

(foto: Teus Admiraal)


GDC bleef drukken op het doel van GDC, dat totaal niet in de wedstrijd kwam. Op slag van rust wekte de 0-3 dan ook geen verwondering. Nu ging Erik den Ouden in de fout. Menno Dekker kon vrij op keeper Van de Wardt af en maakte geen fout.

Ander vaatje
Na de rust tapte GDC eindelijk uit een ander vaatje. De Eethenaren draaiden het spelbeeld in een poging de zaken nog te repareren. Bart van den Bogaard werd in de heupzwaai werd genomen binnen de zestien meter, maar scheidsrechter Kuijntjes zag er geen strafschop in. In plaats van een penalty koos de leidsman voor een vrije trap voor SVW.

Met de moed der wanhoop probeerde het gebrekkige GDC, waar de gehele as ontbrak met Benjamin Vos, Pascal de Vries en Laurens Fieten, nog terug te komen. Het strandde echter in de onmacht. Een schot van Menno Schouten had te weinig kracht en ook Bart v/d den Bogaard kwam maar niet los. Tenslotte was invaller Stefan van Veen nog dichtbij, maar strandde op de Gorcumse doelman.

(foto: Teus Admiraal)


Dat was ook het laatste wapenfeit van GDC. Tien minuten voor tijd maakte SVW het af met de 0-4 door Aman Habtesulus. De 0-5 door Daniel Alexander Walu verhoogde tenslotte nog de vreugde bij SVW, dat promoveerde naar de tweede klasse.

Tweede degradatie op rij
Bij GDC heerste de verslagenheid met de degradatie. “Dit is onverklaarbaar”, sipte keeper Wesley v/d Wardt. De doelman lichtte nog even kort zijn terugkeer bij GDC toe. “Je maakt wel eens fouten en ik heb het weer goed gemaakt. Ik heb ook mijn excuses aangeboden. Ik wilde toch graag weer beginnen, maar het is wel anders gelopen, dan ik had gehoopt”, moest ook de goalie van GDC de degradatie naar de derde klasse verwerken.Ook trainer Marco de Jong keek bepaald niet vrolijk met de tweede degradatie op rij. “Dit kan je niet verklaren. Het zal niet bewust zijn. We waren zo dichtbij de redding na afgelopen zaterdag, maar dan krijg je dit. De eerste helft was gewoon een drama. Het leek of er elf met teveel spanning op het veld stonden. Ik weet niet wat het was. Ik ben hier niet zo blij mee, maar ja...”

(foto: Teus Admiraal)

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >