DSC ‘geeft niet thuis’ en gaat wederom onderuit

10 okt 2017, 09.17Verslag

KERKDRIEL – Nadat vorige week CHC met 2-4 te sterk was op sportpark Ipperakkeren, moest DSC zondag ook het hoofd buigen in en bij Buren. De 3-1 nederlaag kwam hard aan bij trainer Arian Meeuwsen.

“Zo boos als ik zondag in de rust was, ben ik als trainer nog nooit geweest. Je kunt verliezen, maar nu sta je achter terwijl het puur aan jezelf ligt. Je bent als eerste elftal de vertegenwoordiging van iedereen die DSC een warm hart toedraagt, maar daar heb ik niks van teruggezien. De jongens gaven in mijn optiek niet thuis. Daar kan ik slecht tegen en dat hebben ze geweten”, laat Meeuwsen er geen gras over groeien.

Al binnen een minuut stond DSC zondag op achterstand. Na een diepe bal kon Buren zo op het doel aflopen en vrij inschieten. Daarna leunde de thuisploeg achteruit en loerde het op de counter. Een succesvolle tactiek, want zes minuten voor het rustsignaal kwam zo de 2-0 tot stand. Voor rust scoorde Bas Vos de aansluitingstreffer, maar ook dat mocht niet baten. Twaalf minuten voor het einde maakte Buren de beslissende 3-1, nadat DSC’er Tommie de Vaan in de slotfase zijn tweede gele kaart van de wedstrijd had ontvangen en kon inrukken.

De zwaar teleurgestelde Meeuwsen hoopt dat de nederlaag van zondag een belangrijk leermoment was voor zijn ploeg. “Als ze hun best doen en het valt niet goed, dan is dat niet zo erg. Maar dit was ondermaats. Alles wat niet moest gebeuren, gebeurde. Op deze manier ga je niet in het linkerrijtje eindigen. We moeten veel leren en stappen maken.”

Ook de nieuwe hoofdtrainer weet dat zaterdagavond het Pleinfestijn in Kerkdriel op het programma stond. Meeuwsen hoopt van niet, maar toch denkt hij dat dat weleens een rol kan hebben gespeeld bij de nederlaag van zijn ploeg: “Je hoort die geruchten na zo’n wedstrijd. Misschien waren er inderdaad jongens bij die het uitgaan op zaterdagavond belangrijker vonden dan de volgende middag voetballen. Ik snap ook wel; als je jong bent wil je op stap, maar probeer er wel op zaterdagavond rekening mee te houden dat je een prestatie moet leveren. Ga dan vrijdagavond en zondag na de wedstrijd nog. Maar blijkbaar wordt daar anders over gedacht, dat gaan we snel eens polsen. Als je op stap wil moet je bij het zesde gaan voetballen.”

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >