DSC boekt broodnodige zege dankzij uitblinkende doelman

05 dec 2017, 00.30Verslag

KERKDRIEL – Nadat DSC vorige week koploper Alem op een gelijkspel hield in de onderlinge derby, waren zondag tegen RKTVC de volledige drie punten voor de ploeg van trainer Arian Meeuwsen.

Voor DSC leek het er lange tijd niet op dat ze een resultaat zouden overhouden aan het uitduel in Tiel. In de eerste 75 minuten werden de Kerkdrielenaren van het kastje naar de muur gestuurd en het was enkel aan de uitblinkende Tom van Geffen te danken dat de stand slechts tot 2-0 was opgelopen. In het laatste kwartier werd DSC eindelijk wakker.

Meeuwsen bracht met Mats Hooymans en Brent van Herwijnen in de slotfase twee debutanten binnen de lijnen en laatstgenoemde tekende zelfs de aansluitingstreffer aan. Dat bracht in de laatste tien minuten onvermoede krachten in DSC naar boven. Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Bas Vos uit een vrije trap de gelijkmaker en in de 91e minuut kroonde Menno van de Griendt zich tot matchwinner.

Toch was er in de ogen van Meeuwsen maar één speler die dat predicaat verdiende: "Onze keeper hield er vandaag bijna alles uit. Hij heeft ons op de been gehouden, want na 75 minuten hadden we ook met 7-0 achter kunnen of misschien wel móéten staan. Het was gewoon eenrichtingsverkeer. Ze kwamen vijf keer alleen voor de keeper, er werden ballen uit de kruising getikt door Tom; hij pakte de drie punten voor ons."

Die overwinning is zeer welkom in Kerkdriel. De vorige zege dateert namelijk alweer van 24 september. Toen won DSC in de eerste speelronde met 0-3 op bezoek bij Den Dungen. Negen competitiewedstrijden later is daar dan eindelijk de tweede driepunter van het seizoen. Door het vierde punt in de laatste twee wedstrijden stijgt DSC naar de elfde stek. Meeuwsen ziet het restant van de eerste seizoenshelft met vertrouwen tegemoet: "We moeten nu proberen deze reeks door te trekken. Zondag moeten we maar eens de eerste thuisoverwinning gaan behalen."

Dan neemt DSC het op sportpark Ipperakkeren op tegen SCR, dat zondag nog met 2-0 verloor op bezoek bij koploper Alem.

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >