DSC geveld door oud-prof Paul Beekmans

13 feb 2017, 18.54Verslag

KERKDRIEL – Waar voetbalkenners bij de naam van de Geffense voetbalvereniging Nooit Gedacht doorgaans denken aan oud-speler Ruud van Nistelrooy, zal men in Kerkdriel na zondag vooral de naam van oud-prof Paul Beekmans onthouden.

De speler van onder meer FC Den Bosch, SC Cambuur en FC Eindhoven was namelijk met twee acties beslissend in het duel tussen Nooit Gedacht en DSC.

In Kerkdriel mocht de thuisploeg met een ongekende luxe gaan rusten. Kevin Broekmeulen had zijn ploeg in de eerste helft namelijk met twee doelpunten op een comfortabele 2-0 voorsprong gebracht. Toch wist DSC, dat al het hele seizoen moeite heeft om een voorsprong vast te houden, ook de twee goals marge uit handen te geven. Beekmans liet zich tien minuten in de tweede helft vallen in het Kerkdrielse zestienmetergebied, waarna de scheidsrechter onverbiddelijk naar de strafschopstip wees. Na die aansluitingstreffer was DSC geen schim meer van de ploeg die het in de eerste helft was en dat resulteerde in de gelijkmaker. Tot overmaat van ramp zorgde Beekmans ruim tien minuten voor tijd voor de 2-3 en dat zou ook de eindstand blijken.

Het is voor trainer John Laponder om gek van te worden. “Je denkt; ‘lekker dat we nu een keer met twee doelpunten voor de rust in gaan’ en dan denk je het wel over de streep te kunnen trekken. Maar na die 2-1 draaide het wedstrijdbeeld helemaal om en iedereen kreeg het gevoel dat we het uit handen gingen geven”, aldus de trainer van de nummer twaalf in de derde klasse D. De laatste overwinning van DSC dateert alweer van 16 oktober, toen het met 0-1 te sterk was voor DAW. Met komende zondag de wedstrijd tegen schutterend voormalig koploper Venhorst op het programma, zullen er punten gepakt moeten worden om niet nog verder in de problemen te geraken: “We moeten daarheen gaan om te winnen, want aan een punt hebben we niet zoveel meer. Het wordt echt tijd dat we een wedstrijdje gaan winnen. Eigenlijk zijn we goed de winterstop uit gekomen, maar we pakken geen punten.”

Martin van Hemert