Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

DSC incasseert mokerslag in aanloop naar nacompetitie

15 mei 2017, 21.39Verslag

KERKDRIEL – Er was voor DSC nog een scenario denkbaar om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Voorwaarde was dan wel dat de zondagderdeklasser een Houdini-act moest uithalen die zijn weerga niet kent.

Voorafgaand aan de laatste speelronde was het voor DSC zaak dat de concurrentie punten moest laten liggen. Wanneer het dan zelf zou winnen van koploper Margriet, was DSC zeker van handhaving in de derde klasse. Avanti’31 deed haar sportieve plicht door Den Dungen te verslaan, maar bij de tweede voorwaarde ging het zondag hopeloos mis.

Geen genade
Margriet kon op het eigen sportpark ‘Amstelhoef’ in Oss het kampioenschap binnenhalen en dat deed het met grote overmacht. DSC werd volledig overlopen en Margriet toonde geen enkele genade. De ploeg van het trainersduo Jan Burg/Lenard Weber mocht van geluk spreken dat de ruststand ‘maar’ 3-0 was.

In de tweede helft bleef Margriet gas geven en toen de rook na negentig minuten was opgetrokken, gaf het scorebord de keiharde uitslag van 8-0 aan. Saillant detail: De kampioensploeg staat onder leiding van Arian Meeuwsen; met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van de formatie uit Kerkdriel.

Herpinia
DSC zal zich na de ontluisterende nederlaag snel moeten herpakken, want zondag staat al de eerste nacompetitiewedstrijd op het programma. In het Brabantse Herpen is vierdeklasser Herpinia de opponent. Een week later volgt de return.