Fabian van Horssen en Unitas schieten met scherp tegen Delft: 9-0

08 okt 2017, 16.37VerslagUpdate

GORINCHEM - Het gepromoveerde Unitas beleeft een droomstart in de hoog aangeslagen westelijke 1e klasse. Met 9 uit 3 is het elftal van trainer Rick Adjei de trotse koploper. Zondag konden glanzende cijfers worden overlegd. Delft werd met een 9-0 (!) nederleeg naar huis gestuurd.

Het was genieten voor het publiek op Molenvliet. Na een ruststand van 6-0 stokte de teller op negen. Fabian van Horssen scoorde maar liefst vijfmaal, waaronder een loepzuivere hattrick in de tweede helft.

Was Unitas zo goed of was DVV Delft zo slecht? Het zal van allebei een beetje zijn. Feit is dat de wedstrijd door Unitas werd gewonnen op kwaliteit en fitheid. Over de kansen die DVV Delft heeft gecreëerd kunnen we kort zijn: die waren er niet.

Al snel was het te zien dat Unitas het spel moest maken, want de tegenstander had besloten om terug te plooien op eigen helft en met een counter gevaarlijk te worden. Daar kwamen de bezoekers nooit aan toe. De vraag was: hoe gaat Unitas dit oplossen?

(foto: Theo Bos)

Het antwoord was eigenlijk heel simpel, maar voer het maar eens uit. Het baltempo werd heel hoog gehouden, zodat de tegenstander constant heen en weer werd gestuurd en dat kost veel kracht.

Het eerste gaatje werd gevonden door aanvoerder Enis Ulusan na 10 minuten toen hij van 20 meter vrij kon aanleggen en de bal links naast de keeper in het doel schoot en de score daarmee opende en de 1-0 op het bord zette.

Stormloop
Hierna was er een constante stormloop op het Delftse doel, waarbij we ons maar beperken tot de doelpunten, want de kansen die er waren tussen de goals door waren ook legio.

19e minuut 2-0 door Fabian van Horssen na een assist van Pascal van Delden.

30e minuut 3-0 door Daniël Alexander op een assist van Yoesef Pyla.

40e minuut 4-0 na een assist van Enis Ulusan.

37e minuut  5-0 Daniël Alexander na een assist van Fabian van Horssen

44e minuut  6-0 Armand Selmani na een assist van Yoesef Pyla.

Rust.

59e minuut 7-0 Fabian van Horssen uit een penalty na een overtreding op Daniël Alexander

61e minuut Wissel. Redwan Ouajnan voor Enis Ulusan

62e minuut 8-0 door Fabian van Horssen na een assist van Pascal van Delden.

65e minuut Gordillo Clemens voor Yoesef Pyla

73e minuut Sergio Thijs (debuut in Unitas 1) voor Armand Selmani

90e minuut  9-0 door Fabian van Horssen uit een penalty nadat hij zelf was gevloerd. (zijn 5e vandaag )

Einde wedstrijd.

Dik verdiend en gezien de gemiste kansen hadden het ook dubbele cijfers kunnen zijn, maar doe het eerst maar eens: 9x scoren in een competitiewedstrijd.

(foto: Theo Bos)

Volgende week Olympia uit Gouda uit.

(verslag: GVV Unitas)