Fris Schelluinen grijpt laatste strohalm en is weer derdeklasser

10 jun 2017, 19.18VerslagUpdate

ZEVENBERGEN – Er zullen maar weinig trainers zijn geweest die in hun eerste officiële wedstrijd voor een nieuwe club meteen promoveerden. Philip den Haan is een uitzondering op die regel. Met Schelluinen gaat hij komend seizoen de derde klasse in dankzij een overduidelijke 8-0 zege op Smerdiek.

Een terechte en zeker geen geflatteerde zege, die mede tot stand kon komen door een uitblinkende Leon de Bruijn. Ondanks zijn 42 jaren liet hij andermaal zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. Slechts vier minuten had de doelpuntenmachine zaterdagmiddag op het veld van Seolto nodig om zijn eerste van de middag binnen te prikken. Op aangeven van Laurens Lingen kopte De Bruijn knap raak achter Smerdiek-doelman Thijs Bahlke.

(foto: Rick den Besten)

Een fraaie aanval waarbij Johnny Wijnbelt in het zijnet mikte bleek vervolgens het startsein voor een opeenstapeling van kansen voor een fris Schelluinen. Slechts twee van die mogelijkheden werden voor het bereiken van de rust nog omgezet in een treffer. De Bruijn draaide eerst knap weg bij zijn directe tegenstander om zijn tweede te maken, waarna Stefan Walhain een minuut voor de pauze de eigenlijk al beslissende derde goal maakte.

Monsterscore
Twee minuten na rust volgde dan de definitieve genadeklap. Robin Peursem, in het veld gekomen voor de geblesseerde Wijnbelt, onderschepte een te korte terugspeelbal en legde af op Damiën de Jong, die in een leeg doel kon binnentikken. Nogmaals De Jong en een rake pingel van Colin de Jong zorgden vier minuten later plots al voor een 0-6 tussenstand.

Met nog ruim een half uur op de klok geloofden beide ploegen het eigenlijk wel. Dubbele cijfers hadden niet gek geweest, maar alleen Lingen en de ingevallen Imre Gaastra zetten hun naam nog op het scorebord. Door de eclatante zege keert Schelluinen komend seizoen na vier seizoenen op het laagste zaterdagniveau in de regio weer terug in de derde klasse.

Vakantie
Trainer Philip den Haan, nu al als coach op de bank vanwege de op vakantie zijnde Wout Lems, was na afloop een blij man. “De een zijn dood is de ander zijn brood”, blikte hij glimlachend terug. “Vorige week kregen we uit het niets te horen dat er alsnog een plek voor ons vrij kwam in de nacompetitie."

"Dat kwam totaal onverwacht voor iedereen. De groepsapp donderde ook bijna uit elkaar. Een aantal jongens was al overgegaan tot de orde van de dag en we hadden al afgesproken elkaar pas weer op 7 augustus te zien. We hebben daardoor maar twee keer kunnen trainen, maar dat maakt deze promotie alleen maar leuker. De doelstelling voor komend seizoen was om te promoveren, maar dat is nu al gelukt. Ik kan eigenlijk al weer weg", besloot hij met een knipoog.

Zoveelste feestje
Voor routinier De Bruijn betekende de achtklapper alweer zijn zoveelste feestje. “We waren vandaag echt een klasse beter. Dat had ik vooraf niet verwacht, maar geflatteerd is het niet. Geen van hun verdedigers kroop ooit voor een van onze aanvallers, waardoor we konden doen wat we wilden. Ik had er vooraf echt al voor de volle 100% vertrouwen in dat het goed zou komen. Het is wel echt heel lekker om op je 42ste nog even naar de derde klasse te promoveren. Dit hebben we met zijn allen dik en dik verdiend.”

(foto: Rick den Besten)

Schelluinen: Rowan Sanders; Jordy de Groot, Nicky van Driel, Dico de Jong, Marvin de Jong; Colin de Jong (58. Rowan Vermeulen), Stefan Walhain, Laurens Lingen, Damiën de Jong; Johnny Wijnbelt (37. Robin Peursem), Leon de Bruijn (61. Imre Gaastra).

Smerdiek: Thijs Bahlke; Niels Lindhout (61. Leroy Pors), Shane Cogels, Jeffrey Oudesluys, Marco Wagner; Patrick van Houte, Dennis Moerland (61. Aaron van den Hoek), Julien Vermeulen; Sander Vroegop, Levi Lindhout, Jan van Damme (61. Eduward de Rijke).

Leendert Kamsteeg

Assistent-webmaster. Bureauredactie. Ook inzetbaar als verslaggever. Mail Leendert >