Gemiste penalty Tricht fataal tegen Nivo Sparta

15 okt 2017, 00.55Verslag

TRICHT – Tricht werkte thuis tegen Nivo Sparta in de tweede klasse met tien man een 0-2 achterstand nog bijna helemaal weg, maar een gemiste penalty van Arjan Hakkert nekte de thuisclub. Daardoor kon Nivo Sparta in de late slotfase met 1-4 nog naar zijn eerste zege uitlopen. Komende zaterdag zal Tricht zich thuis tegen Hardinxveld moeten herstellen.

In het begin had Tricht een overwicht maar René van Soelen en Leonardo Aguiar konden een voorzet van Arjan Hakkert niet afronden. Na ruim twintig minuten nam Nivo Sparta door een fraai ver schot van Erik van Beekveld in de hoek onverwachts met 0-1 de leiding. Bij een mooie voorzet van Ruben Lambregts mankeerde het bij Tricht weer aan de afwerking.

Nivo Sparta nam het initiatief over, doch Willem Looijen kopte over en Trichts keeper Nicky Janssen redde eenmaal goed op de schoen van Looijen. Met een te hoge vrije trap van Sven van Maurik brak de rust met 0-1 aan. Tien minuten na de thee kwam Wesley van Maurik bij de thuisclub als eerste verse kracht in actie. Een kwartier later zou Leroy Peelen dit voorbeeld volgen.

Tien man en penalty’s
Toen stond Tricht echter al met 0-2 achter en met tien man. Tim Hakkert veroorzaakte twintig minuten na rust een penalty en werd bovendien met zijn tweede gele kaart door de Zeeuwse arbiter De Jong uit het veld gestuurd. Roel de Kruik benutte die Bommelse strafschop: 0-2.

Met tien man kwam Tricht echter sterk terug. Wesley van Maurik mikte uit een voorzet van Ruben Lambregts nog te hoog doch na een gemiste kans van Willem Looijen trof Tricht in de 74e minuut wel doel. Een schot van Ramon van Soelen verdween via een Bommelse speler in het Nivo-doel: 1-2. Leonardo Aguiar kwam uit een voorzet van Ruben Lambergts al dichtbij de gelijkmaker maar tien minuten voor tijd leek het wel zover te zijn toen Erik van Beekveld volgens de scheidsrechter een Tricht-speler zou hebben vastgehouden. De penalty van Arjan Hakkert werd evenwel door Nivo-keeper Ruud de Groot gekeerd.

In een alles of niets offensief probeerde Tricht onder meer via een vrije trap van invaller Leroy Peelen vertwijfeld nog een punt te redden. Nivo Sparta wankelde maar besliste bij uitvallen de partij met twee late goals. Eerst werd het 1-3 door Jasper de Wit en in de extra tijd ook nog 1-4 door Frenk Schaap.

Voor Tricht een hard gelag. Naast de dubbele gele kaart voor Tim Hakkert had de goede arbiter De Jong ook nog geel voor de Tricht-spelers René van Soelen en Wesley van Maurik en de Nivo-spelers Fabrice de Jonge, Frenk Schaap en David Ruane.

(verslag: vv Tricht)