Gifbeker Almkerk nog niet leeg tegen Nieuw-Lekkerland

18 mrt 2017, 18.46VerslagUpdate

ALMKERK – Almkerk stond op scherp zaterdag tegen Nieuw-Lekkerland, maar het zat de Almkerkers niet mee. De bezoekers eisten de winst op met 2-4.

Het eerste half uur was er voor Almkerk nog geen vuiltje aan de lucht tegen Nieuw-Lekkerland. Het onthouden van een zuivere penalty veranderde echter het beeld. Terwijl de ontgoocheling toesloeg bij de Almkerkers, sloegen de gasten uit Nieuw-Lekkerland binnen een kwartier toe met vier treffers. De thuisploeg kwam in de tweede helft nog terug naar 2-4, maar de verslagenheid was er niet minder om.

'Gewoon klote'
Aanvoerder Jelle Strijtveen zat er dan ook bedremmeld bij na afloop. “Dit was onnodig. We waren er wel klaar voor en begonnen vol vertrouwen, maar het zat ons niet mee de eerste helft en we gaven het gewoon weg. Dit is gewoon klote. Het zijn nu nog zeven wedstrijden. Dus het wordt billen knijpen”, sipte de aanvoerder.

(foto: Teus Admiraal)

Ook trainer John Vink moest even slikken. “Er werd ons een glaszuivere strafschop onthouden en Mark van der Meijden werd nog een keer binnen de zestien onderuit gehaald. We geven de wedstrijd binnen een kwartier weg. Dat is doodzonde. Drie goals waren bovendien dodelijke fouten. De gifbeker is erg groot voor ons”, stelde Vink.

“Wij strijden elke week voor een goed resultaat, maar we moeten de goals gaan maken en minder makkelijk de goals tegen krijgen. Dat moet wel gebeuren en heel snel”, besefte de trainer van Almkerk na weer een ongelukkige wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland.

Werkvoetbal
Zoals al gememoreerd, was er het eerste half uur voor Almkerk nog geen vuiltje aan de lucht. De thuisploeg trok het initiatief naar zich toe, al was het wel vooral werkvoetbal. Wat dreiging was er wel, maar echte kansen bleven uit. Op het half uur leek Almkerk dan wel de uitgelezen mogelijkheid te krijgen om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Discutabele beslissingen
Mark van der Meijden soleerde de zestienmeter binnen en werd overduidelijk onderuit gehaald. Tot ontzetting van heel Almkerk wuifde de scheidsrechter H. de Jong de zuivere strafschop echter achteloos weg. De jonge arbiter kreeg begrijpelijk de toorn over zich heen van de Almkerkse bank en verhoogde de woede met nog een paar discutabele beslissingen.

(foto: Teus Admiraal)

De tweede keer dat Van der Meijden onderuit werd gehaald en op de bal viel, volgde er weer geen strafschop. Tot ieders verbazing gaf de leidsman een vrije trap aan Nieuw-Lekkerland. Ondertussen begon de uitploeg toe te slaan en zag de verdediging van Almkerk er niet goed uit. Zo trok Wesley Ebbers een vrije trap scherp voor en werd een overtreding op Bart Dirven over het hoofd gezien.

Openingstreffer
Sjoerd Slob werkte zo ondertussen de 0-1 binnen. Even later volgde weer een vrije trap en was Ard Hartman met de 0-2 de afwerker. Het werd nog erger voor Almkerk, nadat Jeroen Wolf de bal nog voor het Almkerkse doel kreeg en Jort van Meerkerk de 0-3 aantekende. Een paar minuten later had Nieuw-Lekkerland de wedstrijd binnen na een fraaie lob van Niels Brekelmans voor de 0-4.

Cynische opmerking
In de rust viel een cynische opmerking van leider Stefan Wildhagen ook verkeerd bij arbiter. Wildhagen keerde niet terug op de bank. Met Niels Nieuwesteeg bracht trainer Vink nog wel een pinchhitter in. Met de moed der wanhoop probeerde Almkerk de bakens nog te verzetten. Het bleef echter te lang net niet bij Almkerk. De echte overtuiging bleef hangen.

(foto: Teus Admiraal)

Zo had een schot van Pascal Ippel te weinig venijn en keerde de uitstekende keeper Edward de Groot een poging van Jelle Stalenhoef. Verder misten de kopkansen van Bart Dirven en Jelle Strijtveen het Nieuw-Lekkerlandse doel. Eindelijk verdween een poging van Niels Nieuwesteeg wel tegen het net, goed voor de 1-4.

Mosterd na de maaltijd
Almkerk trachtte nog door te drukken, maar de tijd begon te dringen. Invaller Jurre van Laarhoven kapte zich nog vrij om de 2-4 aan te tekenen. Het was mosterd na de maaltijd, want verder liet Nieuw-Lekkerland het niet komen. Voor Almkerk betekende het weer een dure nederlaag. Trainer Vink hield de moed er nog in, al werd de positie van Almkerk onderin nog pijnlijker aangezien de concurrentie wel punten haalden.

“De komende weken krijg je rare uitslagen. Dat weet je, maar we gaan nog steeds voor handhaving, al wordt dat lastig”, moest de trainer van Almkerk bekennen. Door de nederlaag staat Almkerk nu onder de degradatiestreep in 1C.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >