GJS en Woudrichem uit Proxsys Cup, Arkel na 11-3 alsnog door

04 jan 2018, 00.01VerslagUpdate

GORINCHEM/REGIO - De kwartfinalisten in de Proxsys Cup zijn bekend. Altena, Arkel, GRC 14 en Sleeuwijk voegden zich bij het viertal Unitas, Kozakken Boys, Heukelum en Zuilichem.

Daar ging woensdagavond in de laatste pouleronde het nodige spektakel aan vooraf. Woudrichem won van GJS waardoor beide outsiders voor de titel zijn uitgeschakeld en Arkel boekte een monsterzege op Leerdam Sport: 11-3.

Klik op de wedstrijdvermelding voor de videosamenvatting.

Altena – Herovina 5-2
Aan alle spanning in poule C moest woensdagavond een einde komen. Vooraf waren er maar liefst drie ploegen die nog kans maakten op de kwartfinale: Altena, GJS en Woudrichem. Als Altena zou winnen van Herovina zouden de Nieuwendijkers in elk geval een plekje bij de laatste acht bemachtigen.

Herovina maakte het eerder dit toernooi GJS en Woudrichem al enorm lastig en dus wist Altena van tevoren dat het de punten niet cadeau zou krijgen. En dat was ook ditmaal het geval. Kevin Steenbruggen schoot Herovina namelijk fraai op een 0-1 voorsprong. De spanning nam daardoor toe voor Altena en het was een kwestie voor de Nieuwendijkers om het geduld te bewaren. Dat geduld werd beloond. Edwin Pluister had van tevoren wat scorend vermogen in zijn tas gestopt en dat kwam in de eerste helft tot uiting met een van de mooiste goals van het toernooi.

(foto: Rick den Besten)

Uiteindelijk scoorde Pluister in zijn eentje meer dan Herovina in totaal. Mede dankzij zijn drie goals won Altena met 5-2 van Herovina en mag het morgen aantreden in de kwartfinale.

Altena: Edwin Pluister (3x), Dylan van der Pluijm en Julian Geelhoedt
Herovina: Kevin Steenbruggen en Mark Muller

GJS – Woudrichem 1-3
GJS en Woudrichem zorgden met een heerlijk affiche voor een bomvolle Oosterbliek.  Bij winst van GJS zouden de Gorkumse Jonge Spartanen zich plaatsen voor de kwartfinale. Als GJS met drie doelpunten verschil zou winnen (of minder) zouden de Gorcumers zich als beste nummer twee plaatsen en tegen Zuilichem spelen in de kwartfinale. Bij een ruimere winst zou GJS nog de groepswinst pakken en tegen Kozakken Boys uitkomen in de kwartfinale. Woudrichem kon enkel nog met een winst van minstens acht goals verschil door als een van de twee beste nummers twee.

Het leuke van statistieken is dat je er in de praktijk verder helemaal niets aan hebt. GJS kreeg voor rust de eerste tegenslag te verwerken. Via de scheidsrechter bleef de bal binnen waardoor Yoeri Duyzer vervolgens de 0-1 kon noteren voor Woudrichem. Vervelend voor GJS én de scheidsrechter, maar wel een geldig doelpunt aangezien de scheidsrechter een dood spelelement is.

GJS-Woudrichem 1-3. (foto: Rick den Besten)

Overtuigend was het na die 0-1 eigenlijk van beide kanten niet. Woudrichem gaf de kwartfinaleplaats niet cadeau aan GJS en via aanvoerder Jamy Goemaat kwamen de Vissenkoppen zelfs op 0-2.

Die klap kwam GJS niet meer te boven. Goemaat scoorde nogmaals waarna Quincy Bartens de Gorcumse eer redde. Verder dan dat kwam GJS niet. Woudrichem wint met 1-3 waarmee allebei de ploegen zijn uitgeschakeld.

GJS: Quincy Bartens
Woudrichem: Jamy Goemaat (2x), Yoeri Duyzer

Arkel – Leerdam Sport 11-3
Een overwinning met zeven doelpunten verschil. Dat had Arkel nodig om nog een van de twee beste nummers twee te worden en in de kwartfinale aan te mogen treden tegen Zuilichem. Dat moest gebeuren tegen Leerdam Sport, een pittige klus.

Voor de rust leek die klus nagenoeg onmogelijk te worden. Leerdam Sport, speelde prima, opende de score en kwam voor rust nogmaals tot scoren. Arkel ook driemaal en dus stond het bij rust 3-2. De mannen van Schoonzigt hadden in de tweede helft daardoor nog zes goals nodig.

(foto: Rick den Besten)

Wat er in de tweede helft gebeurde, had niemand durven voorspellen. Leerdam Sport, dat met een vliegende keep ging spelen, gaf het he-le-maal weg en Arkel scoorde er lustig op los. Corné van Horik werd plotsklaps topscorer van het toernooi (tot nu toe) en bracht met zes doelpunten zijn toernooitotaal op negen goals. Leerdam Sport kreeg nog een rode kaart en de doelpuntenregen bij Arkel ging maar door. U raadt het al: het lukte Arkel nog. De eindstand werd bepaald op 11-3 (!).

Doelpuntenmakers:
Arkel: Corné van Horik (6x), Jeffrey Scheffers (2x), Remie Schuurman, Eltjo van Veen en Jesse Hoogewoning
Leerdam Sport: Youssef Boudou (2x) en Samir Amanzada

Sleeuwijk – Asperen 7-0
Met minimaal een punt in de allerlaatste groepswedstrijd van het toernooi zou Sleeuwijk groepswinnaar worden in poule D. Dat punt (of meer) moest gepakt worden tegen Asperen, dat de vorige twee wedstrijden tegen Arkel en Leerdam Sport niet wist te winnen. Voor hen stond dus deelname aan de Proxsys Cup van volgend jaar op het spel.

Een spectaculair slot van de avond werd het niet. Het was nauwelijks spannend, het werd ook geen monsterscore voor Sleeuwijk en ondanks dat het bij rust slechts 2-0 stond voor Sleeuwijk kon in de pauze al worden gezegd dat Asperen volgend jaar een jaartje moet toekijken en Sleeuwijk morgen mag aantreden in de kwartfinale tegen Heukelum.

(foto: Rick den Besten)

Die voorspellingen klopten. Aan het eind van de wedstrijd mocht Sleeuwijk drie punten bijschrijven: 7-0.

Doelpuntenmakers:
Sleeuwijk: Gerard van den Adel (3x), Akram Mohamed (2x), Josbert Wemmenhove en Barry Ruitenberg
Asperen: -

Reportage van Gorkum TV/Regio-Voetbal komt in de loop van donderdag online.

Lees meer overProxsys Cup