GJS na drie duels nog zonder punten in eerste klasse

08 okt 2017, 13.39Verslag

DALEM - Het begin van de wedstrijd was hoopvol voor GJS, want reeds in de derde minuut zorgde Roy Stuiver voor een 1-0 voorsprong, maar aan het eind van de wedstrijd stond GJS toch weer zonder punten.

GJS begon dus goed tegen De Merino's en stond in de derde minuut op 1-0. Daarna waren de gasten veel in balbezit, maar GJS gaf niets weg. De verdediging stond als een huis. GJS kreeg bij een uitval zelfs de mogelijkheid om de voorsprong via Ruud Bos te vergroten, maar dat ging net mis.

Helaas kwam de Merino’s vlak voor rust toch nog op gelijke hoogte. Er werd in de verdediging verzuimd de bal op te ruimen en via de kluts kwam de bal bij een speler van de gasten. Geprobeerd werd de fout te herstellen, maar dit gebeurde door middel van een overtreding. De uitstekend leidende scheidsrechter G. van Essen uit Best legde de bal op de stip en Joop de Bruin schoot de bal onberispelijk binnen.

Gelijkopgaand
Na de rust werd het een meer gelijkopgaande wedstrijd. Toch kwamen de gasten in de 58e minuut op voorsprong toen een goed lopende aanval werd afgerond met een hard schot van Anass Lahnine in de verre hoek langs de ver uitgelopen keeper Raymon de Haan. Twee minuten later leek Louis Damen gelijk te gaan maken, toen hij uit de draai wilden schieten, maar de bal werd net voor zijn voeten corner geschoten. Uit die corner kopte Sjors Hendriks goed in, maar de bal werd van de lijn gekopt.

Toch kwam GJS in de 65e minuut op gelijke hoogte toen keeper Jeroen Vrolijk in de fout ging en Louis Damen de bal oppikte en in het lege doel liep.

Proberen
Beide ploegen gingen op zoek naar een voorsprong en het waren de gasten die succesvol waren in de 70e minuut. Na een goed lopende aanval scoorde Patrick Donkervoort. GJS gaf zich niet gewonnen en zeven minuten later leek Julien Dorrepaal op weg naar de gelijkmaker. Hij ging alleen op doel af, maar raakte de bal vekeerd en deze ging helaas naast.

GJS bleef het proberen, maar in de extra tijd was het Faisal Kaouass die de eindstand op 2-4 bepaalde. Rest nog te vermelden dat in de loop van de tweede helft Stefan Hölzken Aman Habtesulus en Lorenzo Agnoli in het veld kwamen voor respectievelijk Roy Stuiver, Joey van der Wal en Sereno Latuhihin.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Sliedrecht op het programma.

(verslag: GJS)