Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

GJS promoveert na zenuwslopende kraker tegen Nivo Sparta

05 jun 2017, 17.26VerslagUpdate

ZALTBOMMEL - GJS heeft zich maandag na een spektakelstuk verzekerd van promotie naar de eerste klasse. De ploeg van trainer Cees Lagendijk nam de strafschoppen aanmerkelijk beter dan Nivo Sparta, dat noodgedwongen nog minimaal één seizoen tweedeklasser blijft.  

Aan de sfeer kon het maandagmiddag op sportpark De Watertoren niet liggen. Nadat er eerst een vermogen aan vuurwerk de lucht in was gegaan, betraden de spelers in een prachtige entourage het Bommelse kunstgras. De tribune zat vol en het veld was twee rijen dik omzoomd met toeschouwers, die waar voor hun vier euro kregen. GJS-Nivo Sparta was vanaf het begin af aan interessant en dat was mede te danken aan de gelijke stand die zaterdag na afloop in Dalem op het scorebord stond.

(foto: Marco Oomen)


De belangen waren voor beide ploegen even groot, maar het was Nivo Sparta dat in de beginfase aandrong. GJS, dat een hoge defensieve lijn hanteerde, ontsnapte een aantal keer aan een uitbraak van de thuisploeg. Het was de vraag hoe lang dat goed zou gaan, maar bij de eerste de beste kans aan de overkant was het raak. Twee inzetten van GJS-zijde wist de 18-jarige goalie Rob Goesten nog op fabelachtige wijze te keren, maar de laatste poging van Kevin Gruiters bleek ook de jonge doelman te machtig.

Het was de ideale uitgangspositie voor GJS, dat er ook in de competitieduels met Nivo Sparta een verdedigende speelstijl op nahield.  Nivo Sparta zette na die tegentreffer wel druk op het doel van Raymond den Haan, maar die bleek tot de rust een te grote sta-in-de-weg.

Embedded rich media on Twitter

Offensief
In de rust liet Nivo Sparta-trainer Theo van Geffen de naar Gemert vertrekkende Duane Villanueva invallen voor Marvin Westerduin en dat sorteerde effect. De thuisploeg kreeg de betere kansen en vooral Jordi de Wit had de gelijkmaker op zijn schoen. Nadat hij doelman Den Haan had gepasseerd had de snelle buitenspeler de bal voor het inschieten, maar met een vereende krachtsinspanning kopte Sjors Hendriks de bal nog van de lijn.

Het leidde een offensief van Nivo Sparta in, maar zowel Willem Looijen als Johnnie Noorthoek wist Den Haan niet te verschalken. Aan de andere kant had Quincy Bartens de 0-2 op zijn voet, maar hij lobte de bal over doelman Goesten op de lat.

(foto: Marco Oomen)


Strafschop
Met nog een kleine twintig minuten te spelen werd de fysiek sterke Looijen in het zestienmetergebied van GJS gevloerd, wat de thuisploeg een strafschop opleverde. Tim de Laat toonde geen genade en bracht beide ploegen op gelijke hoogte. Daar mocht de thuisploeg overigens niet lang van genieten, want met nog tien minuten op de klok was het Hendriks die een lepe indraaiende vrije trap binnenkopte.

Feest bij GJS, maar ook dat duurde niet lang. Een windvlaag kreeg grip op een hoge bal richting Looijen, waardoor doelman Den Haan op het verkeerde been stond. De Nivo Sparta-topscorer moest nog alles op alles zetten om de bal binnen te houden, maar wist hem desalniettemin binnen te glijden.

In de laatste tien minuten waren er nog kansen aan beide zijden en één minuut voor tijd leek het mis te gaan voor Nivo Sparta. Goalie Goesten zorgde voor een collectieve hartverzakking in Zaltbommel door de bal tegen een inlopende GJS’er aan te schieten. Hij herstelde zijn fout echter snel, waardoor een verlenging onvermijdelijk was.

(foto: Marco Oomen)

Leeg doel
In de eerste vijftien minuten was de grootste kans voor Ruud Bos. De 36-jarige aanvoerder had GJS in extase kunnen brengen, ware het niet dat hij de bal op de paal prikte. In de tweede helft van de verlenging had de doorgaans zeer trefzekere Looijen de winnende kunnen maken. Na een knappe individuele actie van Noorthoek had hij de bal op een leeg doel voor het inschieten, maar zijn inzet was te wild. Absoluut niet ‘des Looijens’, die al veel vaker in zijn loopbaan op beslissende momenten de trekker wist over te halen, maar het was tekenend voor het zenuwslopende verloop van het duel.

Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing gaan brengen. De Laat, die tijdens de wedstrijd al een penalty scoorde, mikte te hoog. Nadat Bartens en Jeroen Sterrenburg raak hadden geschoten was het invaller Stefan Holzken die naast schoot, waardoor de stand na vier strafschoppen op 1-1 bleef steken. Toen Noorthoek de lat trof, Gruiters raak schoot en De Wit op doelman Den Haan stuitte, mocht Ynzo Calor de beslissende strafschop nemen. Hij aarzelde niet en schoot GJS naar de eerste klasse.

(foto: Marco Oomen)

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >