GJS VR, Unitas JO17 en Leerdam Sport JO13 ook winnaars in Proxsys Cup

07 jan 2018, 01.22Verslag

GORINCHEM/REGIO - De Proxsys Cup werd gewonnen door titelverdediger GVV Unitas. In de andere categorieën was de toernooizege voor GJS VR, Unitas JO17 en Leerdam Sport'55 O13.

Dames: GJS – SteDoCo 1-0
GJS en SteDoCo kwamen elkaar vorig jaar in de finale van het damestoernooi al tegen en ook in de groepsfase speelden beide teams tegen elkaar. Beide keren won GJS van de ploeg uit Hoornaar, maar garanties voor de finale geeft dat natuurlijk niet.

Bekijk hier de reportage van Gorkum TV en Regio-Voetbal van de finale-avond

En dat bleek niet alleen in theorie zo te zijn, maar ook in de praktijk. Het was namelijk SteDoCo dat de beste kansen kreeg in de eerste helft. GJS heeft met Hannah van den Heuvel echter een kei van een vrouw op doel staan en die hield haar ploeg op de been. Mede dankzij haar werd de ruststand bepaald op 0-0.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen uitstekend aan elkaar gewaagd. Het uiteindelijke verschil was dan ook logischerwijs slechts één goaltje. Die kwam op naam van Daniëlle Kortlever. Omdat zij een GJS-tricot droeg, was het GJS dat voor het tweede jaar op rij de beker omhoog mocht houden.

GJS-doelvrouw Van den Heuvel viel ook nog persoonlijk in de prijzen. Door haar fenomenale keeperswerk won GJS het toernooi en dus werd zij verkozen tot zowel keepster van het toernooi als speelster van het toernooi. De sportiviteitsprijs ging naar Sparta’30.

GJS: Daniëlle Kortlever
SteDoCo: -

JO17 Unitas – Arkel 2-1
Deel één van de battle tussen Unitas en Arkel werd gespeeld door de mannen van de JO17. Later op de avond zouden de seniorenelftallen van beide verenigingen ook nog in actie komen. Ook de twee topscorers van het toernooi stonden tegenover elkaar: Jesse Hoogewoning (Arkel) en Mark Alderlieste (Unitas). Beide mannen stonden op negen goals.

De paraplu voor een heuse doelpuntenregen hoefde in de eerste helft nog niet uitgeklapt te worden. De thee werd gedronken met de brilstand nog op het bord. In de tweede helft kwam de wedstrijd wel lekker los. Dat kwam door de openingsgoal van Amin Malihe namens Unitas.

Daarna was het hek van de dam en klapten beide ploegen er vol op. Jesse Hoogewoning noteerde zijn tiende van het toernooi en nam daarmee een voorsprong van één goal op zijn concurrent Mark Alderlieste. De Unitasser liet dat echter niet gebeuren en scoorde zelf meteen de 1-2 voor de roodbroeken.

Hoogewoning probeerde vervolgens als ‘vliegende keep’ nog het verschil te maken en de topscorerstitel veilig te stellen, maar dat lukte niet meer. Unitas wint het toernooi, Hoogewoning en Alderlieste delen samen de topscorerstitel.

De persoonlijke prijzen gingen verder nog naar Arkel-speler Jesse Hoogewoning (beste speler van het toernooi), Jason van den Berghe (doelman van het toernooi, Vuren). De sportiefste ploeg was dit jaar VVAC.

Unitas: Amin Malihe, Mark Alderlieste
Arkel: Jesse Hoogewoning

JO13: Leerdam Sport – Unitas 1-0
De finale van het Armaris JO13 Jeugdtoernooi werd gespeeld door Leerdam Sport en Unitas. Blijft de titel in Leerdam, na de winst van LRC vorig jaar, of verhuist de beker naar Sportpark Molenvliet, naar Unitas?

Unitas heeft topscorer Thijs van der Wal in de gelederen, maar Leerdam Sport heeft de broertjes Djeamay en Maceo Leihitu. Van der Wal kwam in deze finale niet tot scoren en bleef op elf goals steken. Een van de twee broertjes Leihitu wel. Sterker nog, Djeamay kreeg de bal panklaar aangeleverd door zijn jongere broer, Maceo.

Die goal viel al voor de rust, maar bleek achteraf wel de winnende. Al was Teun van de Laar, nota bene de doelman van Unitas, nog héél dichtbij. De keeper kreeg de bal op zijn helm, maar zijn poging ging maar nipt naast. Leerdam Sport sleepte daarmee de minimale marge over de eindstreep en wint daarmee als tweede Leerdamse vereniging op rij het toernooi bij de JO13!

Maceo Leihitu werd benoemd als speler van het toernooi, Tjemme Bijlsma (Roda Boys) kreeg de prijs voor keeper van het toernooi, Asperen werd benoemd als sportiefste ploeg van het toernooi en Van der Wal kreeg de topscorerstitel uitgereikt.

Leerdam Sport: Djeamay Leihitu
Unitas: -