Gouden wissel Luuk Botter schiet Bergambacht in slotfase langs Victoria’04

09 jun 2018, 22.10Verslag

BERGAMBACHT - Na een doelpuntloze eerste helft won Bergambacht, dat in de nacompetitie woensdagavond Maense uitschakelde, in Vlaardingen met 1-2 van Victoria’04. Invaller Luuk Botter scoorde twee keer in de zinderende slotfase.

Een degelijk spelend Bergambacht verloor voor rust de slag op het middenveld. De thuisclub kon zijn aanvallers echter niet in stelling brengen. De grootste kans was nog voor Bergambacht. Na een voorzet van Danny den Besten belandde de bal tegen de lat. De rebound schoot Etienne van den Heuvel over.

In de tweede helft was de coaching van achteruit beter verzorgd, waardoor de middenvelders nu wel meer aan de bal kwamen. Victoria kwam onverwachts aan de leiding, toen doelman Roy Pons zich verkeek op een afstandsschot. Bergambacht kwam deze mentale knauw snel te boven, toen Roy Pons tot tweemaal toe de blauwzwarten, die aanvallender gingen spelen, met prachtige reddingen in de wedstrijd hield.

Neven
,,Ik had na de pauze de neven Nathan en Luuk Botter, die nog A-junior zijn, ingebracht voor Jordy Potuyt en Twan Schmidt,” vertelde Bergambacht-trainer Bert Potuyt na afloop. ,,Zij deden het goed, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Vijf minuten voor tijd werd een inzet van Luuk Botter van de lijn gehaald. Zestig tellen later kopte hij wel raak. Na die gelijkmaker kwam Victoria de middellijn niet meer over. Ik had me al verzoend met een verlening, toen Luuk Botter ver in blessuretijd nogmaals doel trof.”

,,Het voetbal leeft nu enorm in Bergambacht, maar we hebben nog niks gewonnen,” merkt Potuyt nog op. ,,Zaterdag spelen we onze derde uitwedstrijd in de nacompetitie tegen Lekkerkerk. De winnaar van deze finale is het komende seizoen derdeklasser.”