GVV’63 laat thuis geen spaan heel van arm Brakel

18 mrt 2017, 20.04Verslag

GAMEREN – GVV’63 leed vorige week een kostbare nederlaag in de topper bij Herovina. Thuis tegen de puntloze hekkensluiter Brakel herstelde de ploeg van het trainersduo Jan van Setten/Gilberto Smit zich optimaal en won met maar liefst 7-1.

Beide ploegen misten op sportpark Maartenshof de nodige basisspelers. Bij de thuisploeg waren Björn van Bruchem en Stefan Blom geschorst. Ook Bart Geurts miste het duel, maar dat was om een andere reden. Hij is namelijk op vakantie. Aan de zijde van Brakel was het voor trainer Hans van Gameren een puzzel die zijn weerga niet kende. Max Vervoorn, Richard van Stigt, Arjan van de Werken, John van Balen, Ton Drost en Jasper Gouda Quint waren allen niet aanwezig.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Piepjong
Hoewel Brakel met een piepjong team aan de aftrap verscheen, waren zij het die de score na iets meer dan een kwartier openden. Het was bij de thuisploeg in de beginfase slordigheid troef en een vrije trap werd op de middenlijn ingeleverd bij Maurits van Heusden die alleen op Maikel van Tuyl af kon gaan en daarop koeltjes afrondde.

Lang kon Brakel overigens niet van die voorsprong genieten, want na een prima lobpass van Karim Kaaouass die door Thomas van der Ley met het hoofd in de voeten werd gelegd van Mathijs Libbers, mocht laatstgenoemde drie minuten na de 0-1 de gelijkmaker binnenschieten.

Foto: Jeroen de Bruin (DBRN Fotografie)

Eenrichtingsverkeer
Toen Van der Ley vijf minuten voor rust de 2-1 aantekende en Libbers in de blessuretijd voor de 3-1 zorgde, bleek het Brakelse verzet gebroken. Na rust was het dan ook eenrichtingsverkeer richting het doel van Christiaan van der Zalm. Met kunst en vliegwerk wist hij zijn ploeg nog enigszins in de wedstrijd te houden, maar tien minuten na rust moest ook hij zich gewonnen geven.

Libbers verschalkte de goalie met een laag schot en completeerde zo zijn hattrick. Invallers Jochem Roding en Erik van de Werken hadden beiden de 5-1 op de schoen, maar zij raakten de paal. Het was twintig minuten voor tijd Van der Ley die met zijn tweede van de middag de 5-1 op het scorebord zette. Vlak voor het einde kopte Karim Kaaouass de 6-1 tegen de touwen en Lennart van de Werken gleed in de blessuretijd nog de laatste goal van de wedstrijd binnen.

Foto: Jeroen de Bruin (DBRN Fotografie)

'Geen lek'
Smit zag zijn ploeg ondanks de eclatante zege zwak beginnen: “We voetbalden de eerste twintig, vijfentwintig minuten niet goed. Gelukkig herpakten wij ons weer heel snel. Die 3-1 is heel belangrijk, want als het één doelpuntje verschil blijft, blijft Brakel erin geloven. Maar goed, 7-1, daar mag je tevreden over zijn.”

Smit vindt dan ook niet dat het spreekwoordelijke lek boven is: “Er was en is geen lek. Vorige week was gewoon een mindere wedstrijd van ons. We hebben nog steeds het volle vertrouwen. We willen bovenin meedraaien en de druk erop houden”, aldus Smit, die blij is met de breedte van zijn selectie: “We hebben een goede bank. In de breedte zijn we absoluut sterker geworden dan de afgelopen seizoenen. Je wordt immers niet met elf maar met zeventien man kampioen.”

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Gebrek aan kwaliteit
Brakel-trainer Van Gameren was vooraf bang dat zijn ploeg volledig overklast zou worden, maar dat is volgens hem niet gebeurd: “Het is niet zo dat GVV drie klassen beter was dan wij. We hebben alleen de goals te makkelijk weggegeven, maar goed, we hebben er berusting bij. Iedereen moet op en topscherp zijn tot het laatst toe en dan heb je hier een kansje, maar er is gewoon een gebrek aan kwaliteit. Zeventig procent van de spelers vandaag komen uit het tweede elftal. Ik heb zoveel respect voor die gasten. En de types die er vandaag niet bij waren, krijgen mij niet klein.”

Foto: Gijs van Tuijl

(Meer foto's zijn te zien in de fotoserie bovenaan deze pagina..)

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >