Hedel na zes seizoenen weer terug in de vierde klasse

10 jun 2018, 21.00Verslag
(foto: Frank van Engelen)

HEDEL – Hedel promoveert als periodekampioen naar de vierde klasse. Ondanks een 4-2 nederlaag tegen Berkdijk maar dankzij de 4-0 zege in de thuiswedstrijd van een week eerder kon de vlag ten top. Een promotie is geen jaarlijks gebeuren en daarom duurde het feest zondagavond heel lang.

Voor trainer Wilco van Houtum was het zijn eerste promotie als hoofdtrainer. “En dat zal ik flink vieren en de jongens zullen er ook lang van genieten, dat weet ik zeker”, sprak de oefenmeester na afloop. Om de ‘naweeën’ goed het hoofd te kunnen bieden heeft hij voor zichzelf maandag en dinsdag vrije dagen ingelast.

Met de promotie van Hedel keert de club na zes seizoenen weer terug in de vierde klasse. Van Houtum noemt het een geweldige prestatie. “We zijn een kleine groep en dat we dit met z’n allen hebben behaald is echt boven verwachting. Heel knap. Prachtig ook voor de vereniging Hedel.”

Solide basis
De 4-0 zege in het eerste duel in het tweeluik met Berkdijk was uiteraard een solide basis. Maar Van Houtum had in het voetbal wel meer gekke dingen gezien.  Dus moest er in het tweede duel door zijn mannen zeer geconcentreerd en behoedzaam worden gespeeld.

Natuurlijk wilde Berkdijk voor een stunt gaan. Maar dat werd toch al snel naar de eeuwige jachtvelden gedirigeerd toen Lukasz Junatowski de Hedelnaren aan een snelle 0-1 voorsprong hielp. Maar de thuisclub boog de achterstand ook al heel snel weer om in een 2-1 voorsprong. Het was tenslotte Bas van der Star die Hedel nog voor rust na een prachtige solo naast Berkdijk zette (2-2).

Vechtvoetbal
Die stand bleef tot tien voor tijd op het bord. Toen wist Berkdijk met veel vechtvoetbal toch nog twee keer het net achter de geweldig keepende Francois Scheij wist te vinden (4-2). Moegestreden maar juichend vielen de spelers na het laatste fluitsignaal de meegereisde supporters in de armen.

Hedel hoopt nu in de vierde klasse een blijvertje te worden en ziet uit naar de duels met ‘de buren’  zoals DSC, Alem, Wilhelmina, OSC’45 en CHC. “We hopen dat we in zo’n afdeling komen”, aldus Van Houtum. “Ik denk dat de vierde klasse ons ook beter ligt dan de vijfde. Er zit meer voetbal in. Maar dat zien we na augustus wel. Nog één keer trainen en dan hebben we een poos vakantie.”