Jan van Arckel geeft ook HRC’14 het nakijken (6-1)

09 okt 2017, 20.00Verslag

AMMERZODEN - Jan van Arckel heeft de smaak te pakken. HRC’14 moest er zondag aan geloven: 6-1. Maar het was geen kat en muis spelletje. “De eerste helft was gelijkwaardig. En ik moet zeggen dat wij echt niet zo geweldig speelden.

We kwamen net voor rust met 2-0 voor en toen gingen bij HRC’14 ook de kopjes hangen”, keek Jan van Arckel-trainer Erik Oeben terug.

“Ik vond het wel een beetje geflatteerd”, vulde HRC’trainer Harald van Deelen aan. “Na rust hadden we een penalty moeten krijgen en dan had het misschien 2-1 geworden en was het misschien toch wat anders gaan lopen”, vervolgde Van Deelen.

(foto: Gerald van Zanten)

Eigen doelpunt
Een eigen doelpunt van Marnix van Suijdam en een echte goal van Tim de Looijer brachten een 2-0 ruststand op het bord. Na de hervatting zorgde Goos van Hemert, Thom de Looijer en Joris Roskam voor 5-0 voordat Jordi Verwers voor HRC’14 wat terug kon doen (5-1). Het slotakkoord was van Stan van Hemert (6-1).

De laatste 35 minuten speelde HRC’14 met tien man nadat Patrick Jansen zijn tweede gelde kaart in ontvangst had mogen nemen.

(foto: Gerald van Zanten)

Test
Jan van Arckel beleeft een sterke seizoensstart maar trainer Erik Oeben weet nog niet goed waar zijn team staat. “De echte testwedstrijden moeten nog komen. We hebben tot nu toe wel de mindere ploegen gehad. Onze doelstelling is nog steeds: top vijf en meesnuffelen voor nacompetitie.”

Bij HRC’14 hopen ze snel op betere tijden. “Onze eerste keeper Noah Maas is aan het terugkomen en ook Roy Broeders komt er weer aan. Dat brengt ervaring mee terug. Hopelijk keert dan het tij”, aldus trainer van Deelen.