Jan van Arckel het sterkste in derby met Hedel (1-3)

20 mrt 2017, 21.02Verslag

HEDEL - Het zou altijd feest zijn na afloop van Hedel-Jan van Arckel. Maar de grootste feestneuzen konden worden opgezet door de bezoekers uit Ammerzoden. De Jantjes trokken met 1-3 aan het langste eind.

“Dit is klote natuurlijk om met lege handen te staan”, klonk Hedel-trainer Wilco van Houtum teleurgesteld. “De eerste helft was voor ons. Na rust door individuele foutjes feitelijk tenonder gegaan. Wel geflatteerd vind ik. Als wij de kansen afmaken, winnen we. ”

Desillusie
Voor rust werd er in de derby, die druk bezocht werd, niet gescoord. Het was vervolgens Patrick Janse die de thuisclub aan een hoopgevende 1-0 voorsprong hielp. Met nog een kwartier op de klok liep het echter af in het voordeel van Jan van Arckel. Eerst was het Jordy Struijk die de gelijkmaker voor zijn rekening nam (1-1). De bezoekers zetten door en het was Thom de Looyer die met twee goals de thuisclub een desillusie bezorgde (1-3).

“Een echte derby. In de eerste helft hadden we het lang moeilijk. Na rust moesten we het spel gaan maken en ging het steeds beter. Ik denk dat bij ons de wil om te winnen meer aanwezig was dan bij Hedel”, keek Jan van Arckel-trainer Erik Oeben terug op het spannende duel. “We waren er heel blij mee. Het leek wel of we kampioen waren geworden.”

Na afloop genoten beide teams van de door Hedel aangerukte Chinese rijsttafel.