Jan van Arckel laat na kampioenskandidaat écht pijn te doen

12 mrt 2018, 14.45Verslag

AMMERZODEN – Jan van Arckel was zondag grote delen van de wedstrijd tegen Ravenstein de bovenliggende partij, maar kwam desondanks niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Als er dit seizoen één moment was waarop Jan van Arckel kampioenskandidaat Ravenstein op een nederlaag had kunnen trakteren, dan was het zondag. Al in de beginfase nam de thuisploeg het heft in handen. Verdedigend had de ploeg uit Ammerzoden weinig te duchten van de nummer twee in de vijfde klasse. Het kwam daarom dan ook als een buitengewoon onaangename verrassing dat de bezoekers na twintig minuten op voorsprong kwamen. Joris Hoskam had even daarvoor overduidelijk hands gemaakt in het zestienmetergebied, waarna scheidsrechter Van den Dries niets anders kon doen dan een strafschop geven. De linksachter van Ravenstein stuurde Jan van Arckel-doelman Daviyo van der Ven de rechterhoek in, om vervolgens zelf in de andere hoek binnen te schieten.

Ondanks die tegenvaller was Jan van Arckel niet uit het veld geslagen. Aan de hand van de kleine, behendige aanvallers legde het de Ravenstein-verdediging het vuur na aan de schenen. Toch was het juist Jeroen de Groot die vier minuten na de 0-1 het verschil maakte. De oud-speler van DSC trok vanaf de linkerkant naar binnen en haalde uit, recht op de keeper van de bezoekers. Die moest de bal lossen, waarna Thom de Looijer als een duveltje uit een doosje de rebound benutte.

Na die gelijkmaker ging Jan van Arckel op zoek naar meer. Aan de hand van onder meer de pijlsnelle Jhon van der Krabben leek het een kwestie van tijd totdat de voorsprong op het scorebord zou komen. Helaas voor de thuissupporters was de beslissende voorzet of pass meermaals niet nauwkeurig genoeg, waardoor grote kansen tot het rustsignaal uit zouden blijven.

Vlammend
De tweede helft was nog geen minuut oud, of Jan van Arckel kreeg wél de opgelegde kans om de 2-1 te maken. De Groot mocht alleen op de uitkomende Ravenstein-goalie af, maar die herstelde zijn fout bij de gelijkmaker met verve. De uitgestoken linkervoet voorkwam een zeker doelpunt. De wedstrijd golfde daarna op en neer, maar tot echte grote kansen voor de thuisploeg zou het, op een vlammend afstandsschot van De Groot na, niet meer komen. Aan de andere kant werd Van der Ven nog eenmaal getest, maar hij hield zich prima staande.

Jan van Arckel-trainer Bart Goesten koesterde na afloop het punt tegen de nummer twee, maar hinkte tegelijkertijd op twee gedachten: “Ik hou er toch wel gemengde gevoelens aan over. Als Jeroen net na rust die goal maakt, win je gewoon. Buiten die penalty heeft Ravenstein geen echte kans gekregen. Het is niet zo dat wij veel beter waren, maar zij ook niet. Dus daarom zal het voor de neutrale kijker wel een realistische uitslag zijn.”

Vechten
De puntendeling tegen Ravenstein betekent eveneens het zevende punt uit drie wedstrijden onder de leiding van de jonge interim-trainer. Hij is voornamelijk zeer te spreken over de inzet van zijn ploeg: “Waar het aan ligt durf ik niet te zeggen, maar de enorme wil van de jongens in het veld vind ik echt grote klasse. Als je negentig minuten lang zo kan blijven vechten voor iedere meter, dan denk ik dat we nog iets moois kunnen gaan beleven dit jaar. Dat denk ik echt.”

Voor Jan van Arckel volgt nu een korte serie streekderby’s. Volgende week is er eerst het opwarmertje in Velddriel tegen RKVSC. Een week later volgt thuis op sportpark d’n Huybert de clash met aartsrivaal en koploper Hedel.

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >