Jasper Gouda Quint helpt Brakel met vier goals langs Well

14 apr 2018, 22.00Verslag

BRAKEL – Het was Brakel er alles aan gelegen om revanche te nemen voor de 4-0 nederlaag op bezoek bij SVS’65 van vorige week. Daarin slaagde de ploeg van trainer Hans de Jong met verve in de derby tegen Well.

Brakel opende de score in eigen huis via Andor van Andel. Die 1-0 stand bleef tot de rust gehandhaafd. In de tweede helft werd het de Jasper Gouda Quint-show. Hij kwam vier keer tot scoren en verdubbelde daarmee zijn doelpuntentotaal van dit seizoen. Tussendoor kwam ook Thomas Oomen tot scoren, waarmee na afloop een afgetekende 6-0 op het scorebord op sportpark ’t Veer prijkte.

Embedded rich media on Twitter

Rode kaarten
Daarbij moet wel worden opgemerkt dat Well het duel met negen man eindigde, door rode kaarten voor Danny Keijnemans en Thomas Wintjes. Vooral over die eerste was Well-trainer Edwin van de Braak na afloop verbolgen: “Jasper (Gouda Quint, red.), die ik in mijn tijd als trainer van Brakel zelf aanvoerder heb gemaakt, schopte Danny Keijnemans onderuit. Dat was duidelijk rood, maar de scheids zag het niet. Danny gaat vervolgens revanche nemen, dat ziet de scheids wel en hij krijgt wél een directe rode kaart. Die was ook gewoon terecht, daarover geen discussie, maar dat was wel een kantelmoment. Als Jasper rood krijgt, verliest Brakel, nu krijgen wij rood en dan is het gebeurd. Daarvóór waren we absoluut niet minder dan Brakel.”

Embedded rich media on Twitter

Vertrouwen
Concullega De Jong zag dat duidelijk anders. “Wij zijn de hele wedstrijd de betere ploeg geweest. Gelukkig hebben we de kansen die we kregen benut. Wij voetbalden op zich goed en ik had ook niet het idee dat er iets fout kon gaan. Jasper scoorde na rust weer na een lange periode en toen viel er iets van de ploeg af. Hij legt er gelijk vier in, dus na die goal was het vertrouwen bij hem ook gelijk weer terug”, aldus de jonge trainer, die eveneens een andere lezing had over hetgeen dat zijn collega als kantelmoment aanmerkte.

“Er zijn harde overtredingen, da’s over en weer, maar naar mijn mening was er niet veel aan de hand. Ik heb ook niet het idee dat we daardoor in het zadel zijn geholpen. We hebben zelf gewoon goed gevoetbald en ik ben wel tevreden over vandaag. Dit was onze 31e wedstrijd en daarvan hebben we er maar tien verloren. In vergelijking met andere jaren is dat gewoon heel goed.”