Kerkwijk gaat in Zuilichem ook in derde derby onderuit

08 okt 2017, 16.56Verslag

ZUILICHEM – Na de fikse 6-2 nederlaag van vorige week bij Peursum, aasde Zuilichem op eerherstel. Dat kwam er in de vorm van een 4-2 overwinning op Kerkwijk, dat daarmee de derde achtereenvolgende derby verloor.

Waar Zuilichem vorige week na een half uur al op een 3-0 achterstand stond, was dat scenario zaterdag op sportpark De Meidijk omgedraaid. De manschappen van trainer Kornee Sterrenburg leidden na dertig minuten met een comfortabele 3-0 dankzij doelpunten van Rob Bouman, Michel Kooyman en een ongelukkige eigen goal van Stan van Haaften. Na rust maakten de bezoekers de aansluitingstreffer via Aart de Jong, waarna Rob Bouman met zijn tweede van de middag in de 90e minuut definitief aan alle onzekerheid een einde maakte. Het slotakkoord was in de blessuretijd nog voor Kerkwijk. Nick van Eck scoorde de 4-2.

(foto: Gerald van Zanten)

Verademing
De overwinning was een opsteker voor Sterrenburg, die vorige week nog zwaar teleurgesteld was in zijn ploeg. “Vorige week was het zwaar ondermaats, dus we wisten dat we vandaag iets extra’s moesten brengen. Ik ben tevreden met wat we hebben laten zien, maar we hebben zoveel kansen gemist. Achteraf hebben we het onszelf moeilijk gemaakt door heel veel kansen onbenut te laten. We hadden het eerder moeten uitspelen, maar het was wel een verademing ten opzichte van vorige week.”

Tegenvaller
Toch was er in personeel opzicht wel wederom een grote tegenvaller voor Zuilichem; invalgoalie John Vernooij raakte geblesseerd aan zijn schouder. Daardoor moest Bert van Dalen, niet voor de eerste keer in zijn spelersloopbaan, plaatsnemen onder de lat. Het is nog de vraag hoe lang Vernooij uit de roulatie ligt, maar de kans dat hij volgende week in de derby tegen Brakel kan spelen,lijkt klein.

(foto: Gerald van Zanten)

Sterrenburg kijkt desalniettemin met vertrouwen uit naar die wedstrijd: “Wij gaan daar dankzij vandaag met een iets fijner gevoel heen, maar het blijft altijd een wedstrijd op zich. Brakel zal voor de volle 110 procent gaan. Zo’n wedstrijd wil je absoluut niet verliezen.”