Knap punt voor SteDoCo tegen koploper FC Lisse

18 mrt 2017, 21.40VerslagUpdate

HOORNAAR - Op een nat sportcomplex Groeneweg verveelden de toeschouwers zich zaterdagmiddag geen moment. Het als koploper naar de Alblasserwaard afgereisde FC Lisse was de betere ploeg, maar SteDoCo hield dapper stand en sleepte een meer dan terecht punt uit de tweestrijd (2-2).

Tot tevredenheid van SteDoCo-trainer Virgil Breetveld. "Ik ben blij met dit punt en zeer blij met de getoonde werklust. In deze Derde Divisie zit alles heel dicht bij elkaar. Als we na de winst tegen Harkemase Boys nog twee wedstrijden hadden gewonnen, dan zouden we op een veilige zesde of zevende plek hebben gestaan. Nu blijft het spannend tot de laatste speelronden. Wij pakken een punt  tegen de koploper en zien onze concurrenten Huizen, ODIN'59 en Rijnvogels verliezen."

Uitstekende arbeid
Er komen belangrijke weken aan voor de Breetveld-boys. Volgende week wacht de uitbeurt naar het Ambachtse ASWH, vervolgens staan ODIN'59. Rijnvogels en in het paasweekend de dubbel tegen Quick Boys (uit) en Rijnsburgse Boys (thuis) op het programma. Maar als zijn manschappen dezelfde arbeid willen verrichten als tegen Achilles Veen voor de EM-cup en FC Lisse, dan komt het best wel goed met de Alblasserwaarders.

(foto: Rick den Besten)

Boogballetje
Tegen de titelkandidaat uit de Bollenstreek startten de zwarthemden voortreffelijk. Via het lichaam van een Lissenaar scoorde de Hakan Tokul met een - onbedoeld - boogballetje al in minuut vijf. De vreugde was echter van korte duur. Een schot belandde ongelukkig op de doellijn bovenop de schouder van de wegdraaiende Shelton Martis.

De jonge Haagse scheidsrechter Van der Brug, die niet zijn beste wedstrijd floot, kende geen pardon: penalty en rood. Na de nodige, terechte, protesten verdween de ervaren Martis van het veld en de bal via de voet van uitblinker Martin van Eeuwijk in het doel; 1-1.

Slachtoffer
Doelpuntenmaker Hakan Tokul, al weken tobbend met een lichte kuitblessure, werd geslachtofferd en Gautam Kalpoe nam centraal in de defensie de rol van Martis over. Uiteraard kreeg FC Lisse het heft in handen, maar de in 4-4-1-spelende thuisploeg hield knap stand en haalde ongeschonden met 1-1 de rust.

(foto: Rick den Besten)

Na de thee kreeg de ingevallen Luciano Dompig het aan de stok met Jordey van Dam. Door een klap in het gezicht van de SteDoCo-aanvoerder, was het optreden van de nummer 21 van korte duur. Het evenwicht in spelersaantal bleek allerminst in het voordeel van SteDoCo.

Een pass van Gino Boers werd onderschept, Koen Fokkema werd in stelling gebracht en zijn voorzet werd door alles en iedereen in de Hoornaarse achterhoede, ook door de weifelende doelman Steinmann, gemist. Niet door Steven Oltshoorn, die simpel de 1-2 kon binnen koppen.

Misverstand
Breetveld nam geen halve maatregelen en bracht Maurice van der Wilt in, die profiteerde van een ongelooflijk misverstand in de Lissese achterhoede; 2-2. Tot opluchting en tot verbazing van de volgepakte tribune werd niet veel later een ogenschijnlijk zuivere goal van FC Lisse afgekeurd. De bezoekers uit de Bollenstreek gingen op zoek naar een nieuw doelpunt. Maar het op haar tandvlees lopende SteDoCo capituleerde niet.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >