Koploper Unitas laat bij BMT twee punten liggen

15 apr 2018, 20.19Verslag

Koploper Unitas bleef bij BMT op 0-0 steken. Concurrent Hoogland won wel; het virtuele verschil is nog altijd zes punten in het voordeel van de Gorinchemse ploeg.

De wedstrijden die BMT op hun eigen terrein speelt zijn verschillend t.o.v. hun uitwedstrijden. Thuis gaat het hen beter af dan thuis. De grote nederlaag waar zij tegenaan liepen in Gorinchem wilden zij niet nog een keer laten gebeuren

BMT had zijn zaakjes verdedigend prima voor elkaar en het was voor Unitas zeer moeilijk een gaatje te vinden in de BMT-defensie. De paar mogelijkheden die Unitas creëerde werden door BMT ( vooral de keeper) steeds bezworen.

In de eerste helft kreeg Armand Selmani een dot van een kans, maar hij zag zijn inzet via de teen van de keeper in het zijnet verdwijnen. Ook Enis Ulusan kreeg van rand 16 een uitstekende schietkans, maar zijn zwakke inzet was een prooi voor de keeper.

Zelf kon BMT er één keer tussenuit trekken, maar het schot ging voorlangs.

Van de lijn gehaald
Het op de counter loerende BMT kon voor de rest niet meer echt gevaarlijk worden en Unitas werd pas aan het eind van de tweede helft weer echt gevaarlijk. Een vliegend schot van Stefan van Hulst werd door de keeper uit de kruising geranseld in de 92e minuut. Een minuut  later werd een afgeslagen aanval bij Joey Lokasi in de voeten gespeeld. Deze levensgrote kans, de keeper was uit positie, werd ook te slap ingeschoten, waar een droge knal verlangd werd. De bal werd door de verdediging van de lijn gehaald.

Al met al bleef het 0-0 en het zal tegen VOC volgende week beter moeten  om te laten zien dat de roodbroeken hun kampioensaspiraties kunnen waarmaken.

(verslag: GVV Unitas)