Kozakken Boys blameert zich: van 0-3 voor naar 4-3 nederlaag

09 sep 2017, 17.26VerslagUpdate

HARDENBERG - Kozakken Boys zorgde zaterdag tegen HHC Hardenberg voor een enorme blamage. De gasten uit Werkendam leken met de 0-3 bij de rust de eerste winst van het seizoen al bijna in de knip te hebben. Wat volgde was echter niet te geloven. Na de rust raakte Kozakken Boys het helemaal kwijt. De gastheer HHC Hardenberg profiteerde dankbaar en draaide de eindstand om naar 4-3.

Een zeperd van de grootste orde voor de equipe van trainer Danny Buijs. Dat mag je wel zeggen.

Kozakken Boys begon wel sterk en binnen zes minuten rondde Everton Pires Tavares al een geweldige actie af met de 0-1. Kozakken Boys bleef de heersende partij en Jurien Gaari verdubbelde de voorsprong verdiend naar 0-2. De gasten uit Werkendam trokken voor de rust ook door naar de 0-3 door Raily Ignacio. Ook de 0-4 hing nog in de lucht, maar die kwam er net niet.

Drie wissels
Het beeld na de rust was totaal anders. Binnen drie minuten stond HHC Hardenberg, waar de trainer drie wissels had toegepast, op 1-3 door Rens van Benthem. Aan de andere kant had Ignacio pech met een bal op de lat. Dat overkwam ook Wesley Pollemans later in de wedstrijd.

Kozakken Boys raakte van de kook. De angst sloeg in de ploeg en de 2-3 door Koos Werkman na een hoekschop bracht de gasten uit Werkendam helemaal van slag. Een klein kwartier voor het einde had HHC Hardenberg de achterstand zelfs gerepareerd middels een vrije trap van Rick Hemmink voor de 3-3. Nog was het leed niet geleden. Bijna had invaller Leon Bot de zeperd nog wat minder zuur gemaakt, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege een voorafgaande overtreding.

In de slotminuut deelde HHC Hardenberg de laatste beuk uit met de 4-3 door weer Rick Hemmink. Door het verlies blijft Kozakken Boys na drie wedstrijden staan op een punt.

Niet geloven
Trainer Danny Buijs kon het nauwelijks bevatten. “Ik kan het nog steeds niet geloven. We hadden het volledig onder controle. Na de rust begon HHC Hardenberg alles op hun grote spits te pompen. Als je dan ziet hoe wij daarmee omgingen... Het was domme overtredingen maken, achteruit lopen, domme corners weg geven. En in één keer was HHC Hardenberg helemaal terug in de wedstrijd. Dan koppen we in de laatste vijf minuten nog op de lat en in de rebound schieten we mis. En dan krijg je in de laatste minuut ook nog een afstandsschot om je oren met de 4-3. Het was niet te geloven”, liet Buijs de enorme blamage bezinken.

Wilskracht
De trainer van Kozakken Boys kan gaan denken hoe het verder moet. “We moeten dit gaan verwerken en kijken wat we goed gedaan hebben en wat we niet goed gedaan hebben. Als je naar het veldspel kijkt, spelen we al drie wedstrijden beter dan de tegenstander. We krijgen meer en betere kansen, maar in het voetbal gaat het om de punten”, stipte Buijs een wijsheid aan. “Dan moet je soms ook verdedigen en op wilskracht punten pakken. En dat was een blamage vandaag, dat we het zo uit handen hebben gegeven”, besloot de geplaagde trainer van Kozakken Boys.

Embedded rich media on Twitter