Mentaal zwak SVW nog niet klaar voor competitiestart

12 sep 2017, 22.50Verslag

GORINCHEM - SVW speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen de reservisten van Kozakken Boys. Een helft lang kon de thuisclub stand houden, maar na rust was er geen houden aan. Net als tegen GJS bleek SVW mentaal zwak en zakte het flink door de ondergrens, met wederom een pak slaag (1-5) tot gevolg. Anderhalve week voor aanvang van de competitie is SVW dan ook bij lange na niet klaar voor die competitiestart.

In de eerste helft hielden beide teams elkaar nog prima in evenwicht. Er gebeurde dan wel niet veel voor de doelen, maar over en weer werd en bij vlagen aardig gevoetbald. Kenny Lagendijk was namens SVW nog het dichtst bij de openingstreffer. Zijn vrije trap zeilde in de 32e minuut richting bovenhoek, maar een knappe redding van de Werkendamse doelman voorkwam de 1-0.

Even later slalomde de linksbuiten van de Boys langs vier SVW-spelers, maar zijn schot had te weinig richting om doel te treffen, waardoor de van ruststand 0-0 werd bereikt.

Tumultueus
Na rust ging het hard. In de 48e minuut opende Michael Klop de score, 0-1. Zes minuten later een splijtende dieptepass dwars door het centrum en een prima afronding, 0-2. In de 57e minuut 0-3 via Johnny Lommers. Een kwartier voor tijd deed SVW iets terug. Nabil Kadiwahabi tekende voor de 1-3. De slotfase was wat tumultueus en doelpuntrijk. In de 83e minuut maakte Johnny Lommers de 1-4, al dan niet in buitenspelpositie. Het bleek voor Fitim Meha reden zich flink op te winden, waardoor hij door de arbiter naar de kant werd gestuurd. De 1-5 van Bart Jongejan was in de 85e minuut slechts voor de statistieken.

Er is nog veel werk aan de winkel voor spelers en technische staf om dit SVW klaar te stomen voor de 2e klasse. SVW speelt zaterdag wederom thuis tegen SCO. De aftrap van het bekerduel om des keizers baard is als vanouds om 14.30 uur.

SVW - Kozakken Boys 2 1-5 (0-0)
48. Michael Klop 0-1
54. speler Kozakken Boys 2 0-2
57. Johnny Lommers 0-3