Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Met nieuwe winst hoeft Sliedrecht niet meer te vrezen voor rechtstreekse degradatie

16 apr 2017, 13.18Verslag

OPHEUSDEN - Eigenlijk twijfelde niemand in Opheusden en omgeving aan een goede afloop van het thuisduel van de plaatselijke trots D.F.S. tegen Sliedrecht: “ Normaal gesproken moet dit voor de thuisclub geen probleem zijn….“ De realiteit bleek echter anders: een gemotiveerd en gedisciplineerd spelend Sliedrecht bleef fier op de been tegen een gehavend D.F.S. dat vijf basisspelers miste en uiteindelijk onderuit ging tegen Sliedrecht: 1-2. Twee treffers van Luciano van Harlingen bevestigden wederom de goede vorm waarin het team van Michel Langerak en Faysal Kadiwahabi momenteel steekt, voor de vierde maal op rij bleef Sliedrecht ongeslagen en kon 10 punten uit 4 wedstrijden bijschrijven op het conto.

Langerak kreeg wederom de bevestiging, dat het harde werken en het vasthouden aan een bepaalde overtuiging en een zeker spelconcept zijn team geen windeieren heeft gelegd. “Momenteel valt alles, waar wij maanden keihard voor hebben gewerkt, op zijn plaats. Wij hebben daarvoor de nodige hobbels en ups en downs moeten overwinnen, het is daarom des te leuker om te constateren, dat het nu zijn vruchten afwerpt. “

Uit de lucht vallen
De koude, harde noordwesten wind had een stevige invloed op het spel op het natuurgras van sportpark ’t Heerenland. Lange, hoge ballen kregen daardoor een verrassend effect mee, waar beide teams de nodige moeite mee hadden. In de eerste helft ging de strijd gelijkop, zonder dat er sprake was van een hoog niveau: kansen waren op de vingers van één hand te tellen. Zo moest DFS-goalie Veeneman handelend optreden bij een schot van Sjoerd v.d. Waal en voerde D.F.S. na een half uur de druk op met drie corners-op-rij tot gevolg. De openingstreffer van Van Harlingen na 38 minuten kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen: vanaf de rechterkant loste Luciano een effectvol schot, dat over de graaiende handen van Veeneman in het doel dook : 0-1.

Niet in paniek
Het te verwachten tegenoffensief van D.F.S. na rust bleef aanvankelijk uit: kansen voor Dennis Verhoef, Mike Langerak en Nizar Mekkaoui bleven onbenut. Een vrije trap na 59 minuten bracht centrale verdediger Laurens Rijnbeek in stelling : uit een vrije trap van Marc Harlaux kopte hij onberispelijk binnen en bracht zijn team daarmee op gelijke hoogte (1-1).

Sliedrecht raakte door deze tegenvaller niet in paniek en bleef vanuit een degelijke organisatie loeren op de kansen. In de 82e minuut bracht een assist van de wederom prima spelende Manucho Adelino de bal op het hoofd van Luciano van Harlingen, die knap voor zijn tegenstander komend raak kon koppen (1-2).

Sliedrecht heeft door deze zege én de nederlaag van FC Breukelen (3-6 tegen RVVH) rechtstreekse degradatie zo goed als zeker weten af te wenden. Wel gaat het zich terdege voorbereiden op een goede voortzetting van de slotfase van het seizoen, inclusief de nacompetitie om lijfsbehoud. Dit brengt op zaterdag 29 april een uitwedstrijd tegen R.V.V.H. op de agenda.

(verslag: Wim van Mourik, vv Sliedrecht)