Nieuw-Lekkerland blijft eersteklasser na nieuwe zege op DBGC

05 jun 2017, 19.25Verslag

NIEUW-LEKKERLAND – Nieuw-Lekkerland is ook komend seizoen eersteklasser. Na een 1-4 overwinning op DBGC in het heenduel wonnen de mannen van trainer Ronald Hulsbosch maandag ook de return: 2-0.

Na twee eerdere winstpartijen tegen Den Bommel bewezen de groenwitten daarmee dat ze thuishoren in de eerste klasse. Zo beaamde ook Lekkerlander Ruud Ouweneel na afloop. Hij keert volgend seizoen na twaalf jaar in het groen-wit te hebben gespeeld terug bij vierdeklasser Groot-Ammers. Zijn publiekswissel twee minuten voor tijd, deed hem dan ook wel wat. “Dat ontroerde me wel een beetje, ja. Ik heb hier 402 wedstrijden afgewerkt en dan is het fijn dat je zo kunt eindigen. Ik ben hier heel blij mee.”

Waar het vuurwerk voorafgaand aan het duel aan alle kanten van de straattegels spatte, daar schotelden beide ploegen een redelijk tamme openingsfase voor. DBGC opereerde weliswaar in een 4-2-4-systeem, maar echt nerveus werd de Nieuw-Lekkerlandse defensie daar niet van. Een poging van afstand van Bas Mackloet en een te slappe inzet van Jeroen Sep was het enige dat de gasten in het eerste bedrijf lieten zien.

Daartegenover stelden de Hulsbosch-elf, spelend zonder de geschorsten Jeroen Wolf en Martijn Groen, ook niet veel. Slechts Andy van Vugt (komend seizoen Streefkerk) en Regga Regales (terug naar EBOH) testten de handschoenen van DBGC-doelman Roy Nieuwland.

Embedded rich media on Twitter

Puntertje
De bezoekers uit Oude-Tonge probeerden het ook na de pauze wel, maar als ze al eens een gaatje vonden, stond uitblinker Edward de Groot zijn mannetje in het Lekkerland-doel. A la Iker Casillas bracht hij in de 54ste minuut met de grote teen redding op een inzet van de rappe Sep, waarna het balletje er een minuut later aan de andere kant ineens wel in lag. In een overvol strafschopgebied was Niels Brekelmans de eerste die de punt van zijn schoen tegen de bal kon krijgen en Nieuwland kansloos liet: 1-0.

Met wat meer opportunisme bleef DBGC het wel wagen, maar de moedeloosheid viel van de ploeg af te lezen. Nadat invaller Damien Buwalda vijf minuten voor tijd nog op Nieuwland stuitte, zorgde Ruben Munoz een minuut voor tijd voor het slotakkoord. Vanaf een meter of twintig joeg hij de bal schitterend in de linkerbovenhoek.

Tequila
Een doelpunt met een verhaal, moest Hulsbosch na afloop bekennen. “Dat wordt drinken voor mij”, lachte de oefenmeester. “Al drie jaar heb ik met hem een weddenschap lopen. Als hij een keer zou scoren van een meter of 25, zou ik een fles tequila opdrinken. Laat het nu zo zijn dat-ie hem maakt met het laatste schot in zijn voetbalcarrière. Helemaal geweldig!”

Met een flink gerenoveerd team wacht komend seizoen een mooie, nieuwe uitdaging in de eerste klasse. “Deze groep was al zo lang bij elkaar. Hoewel het gif de laatste weken weer terugkeerde in de ploeg, was de rek er ook een beetje uit. Verversing is dan altijd goed. Ik kijk uit naar volgend jaar”, besloot een opgeluchte Hulsbosch.

(foto: Richard van Hoek)

Mutaties
Naast Van Vugt, Regales en Ouweneel ziet Nieuw-Lekkerland ook Ard Hartman, Ruben Munoz, Wesley Ebbers, Floor Slob, Aron de Keijzer, Raymon Slagboom en Jort van Meerkerk vertrekken. Stefan Bitter, Kevin Korrel, Wim de Jong, Rick Lodder, Laurens Barnhoorn, Okan Arslan en Tonnie Stok komen de club versterken.

Leendert Kamsteeg

Assistent-webmaster. Bureauredactie. Ook inzetbaar als verslaggever. Mail Leendert >